Basement Electric bouwt tien radiostudio’s TV2

TV2/Danmark)Het Nederlandse bedrijf Basement Electric doet weer goede zaken met TV2/Danmark. De Deense radio- en tv-zender kijkt blijkbaar niet op een paar ton meer of minder, gezien de bestelling: tien nieuwe radiostudio's, over het land verspreid en aan elkaar gekoppeld. De huidige studio's worden verplaatst naar het nieuwe gebouw van TV2/Danmark in Kopenhagen.

De TV2-radiozender krijgt daar een master control room en verder een presentatiestudio, dj-studio, productiestudio's voorzien van ProTools en tien werkplekken voor journalisten die worden gekoppeld aan de nieuwe master control room. In alle studio's komen mengtafels van LAWO. De opdracht is een aanvulling op een eerder contract voor de bouw van een compleet radiostation.

Rijtje

Het bedrijf bouwde eerder al twee uitzendstudio's, twee productie- studio's en ook een locatiestudio voor de Deense omroep. Basement Electric past daarmee in het rijtje waar ook Helios, Music & Images en Broadcast Partners in staan. Een grote Nederlandse klant is Radio Digitaal, waarvoor het bedrijf de uitzendstraat (mede) realiseerde.

Zie ook:
Radio Digitaal lanceert compacte webradiospeler

Lees ook:Radio Digitaal lanceert compacte webradiospeler
Lees ook:Deense Sky Radio-frequenties niet naar Talpa en SBS
Lees ook:Buitenlandse radio’s Talpa interessant voor RTL
Lees ook:Frank Dane krijgt Wilhelmus op Deense radio
Lees ook:[Audio] Tip van de sluier van nieuwe 3FM-jingles

1 Reacties // Reageer

One thought on “Basement Electric bouwt tien radiostudio’s TV2

  1. Lex Strijker

    Hey Thomas,

    Leuk dat je het bericht oppakt! Ik had je weblog nog niet eerder gevonden, maar zal het zeker in de gaten houden. Je houd het goed up-to-date.

    Groeten,
    Lex

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>