Radio Digitaal lanceert compacte webradiospeler

Radio Digitaal heeft een mini-audiospeler ontwikkeld die in het template van websites en webblogs kan worden ingevoegd. Talpa's internetradioplatform wil haar kanalen op die manier ook buiten de eigen site ontsluiten en ontwikkelt ook een applicatie voor de sidebar binnen het besturingsprogramma Windows Vista, zo meldt Talpa Media. En er is meer nieuws over Radio Digitaal.

Binnen afzienbare tijd wordt het aantal radiokanalen uitgebreid. Insiders in de radiowereld melden Radioactive Blog dat de technische infrastructuur al geruime tijd klaar is. Het is nog niet bekend wanneer de uitzendingen starten en welke formats de nieuwe kanalen krijgen. Radio Digitaal mist in elk geval nog een klassiek en Nederlandstalig muziekkanaal, dus die liggen voor de hand.

Uitzendstraat

De uitzendstraat is gevestigd op de bovenste verdieping van het Radio 10 Gold-pand aan de 's Gravelandseweg in Hilversum en gebouwd door Basement Electric. Music & Images leverde de automatisering (Dalet) en ontwikkelde software waarmee beeld en geluid van de multimediaal opgezette kanalen synchroon worden afgespeeld.

De werkende mini-audiospeler van Radio Digitaal voor websites en blogs, waarmee ook Radio 538, Radio 10 Gold en Juize.FM online te beluisteren zijn.

Zie ook:
Talpa: branded webradio en nieuwe distributie
"Talpa's Radio Digitaal april 2008 winstgevend"

Lees ook:Talpa: branded webradio en nieuwe distributie
Lees ook:Basement Electric bouwt tien radiostudio’s TV2
Lees ook:Laatste dag voor Q-music in Hilversum
Lees ook:Sky Radio volgt Radio Digitaal in multimedia-spots
Lees ook:Dit wordt het nieuwe onderkomen van Q-music

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Radio Digitaal lanceert compacte webradiospeler

 1. Erwin

  Mooi spelertje alleen mis ik nog een popup spelertje want je blijft steeds gebonden aan websites nu.
  Er missen nog een hoop formats. Een kanaal met echte jazz b.v., oldies en ga zo maar door.

    /   Reply  / 
 2. Jasper

  Zonder stand-alone versie wordt het nooit wat.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>