Deense Sky Radio-frequenties niet naar Talpa en SBS

De Deense omroep TV2 heeft 23 miljoen kronen (3 miljoen euro) betaald voor de FM-licentie die eerder toebehoorde aan de Nederlandse Sky Radio Group. Dat meldt Associated Press. Sky gaf de frequenties terug aan de Deense overheid, met als gevolg een flinke ruzie en schadeclaims van miljoenen euro’s. Saillant detail is dat ook Talpa Radio International en SBS Broadcasting in de race waren voor het kavel, maar op de veiling niet kwamen opdagen.

Sky wilde van de frequenties af, omdat de Deense variant van de soft-pop zender nooit een succes is geworden. Oorzaak zou een slecht demografisch bereik van de zenders zijn. In het AP-bericht staat overigens een fout. De Sky Radio Group is geen eigendom meer van News Corp, aangezien Rupert Murdoch zijn aandelen heeft verkocht. De Telegraaf Media Groep en investeerders van ING zijn zoals bekend samen eigenaar van het Naardense radiobedrijf.
________________________________________________________________

Lees ook:Overheid legde ook direct beslag op bezittingen Arrow
Lees ook:Sky Radio geraakt door slechte advertentiemarkt
Lees ook:RTL boekt forse winstgroei dankzij Radio 538
Lees ook:Radio over de Grens: NRJ (Frankrijk)
Lees ook:Frank Dane krijgt Wilhelmus op Deense radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>