Lintjesregen 2010 bereikt ook radiomensen

Traditiegetrouw is op de dag voor Koninginnedag een lintjesregen losgebarsten. Maar liefst 3.746 Nederlanders kregen een koninklijke onderscheiding, waaronder Albert Verlinde. De showbizz-deskundige is elke dinsdag te horen in de Q-ochtendshow van Ruud de Wild en is in het verleden radiopresentator geweest bij Noordzee 100.7FM. Naast Verlinde hebben ook Radio 4-presentatrice Maartje van Weegen en oud-dj van Radio Veronica Chiel Montagne een lintje gekregen.


Wie een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau krijgt, moet iets bijzonders hebben gedaan voor koningin, staat of maatschappij. Albert Verlinde is met een koninklijk lintje onderscheiden vanwege zijn bijdrage aan de homo-emancipatie, aan de maatschappelijke discussie en aan de Nederlandse cultuur.

Radio-dj’s

In het verleden kregen al meerdere radio-dj’s een lintje. In 2009 viel die eer te beurt aan Jan van Veen. Een jaar daarvoor mocht Radio Veronica-dj Ferry Maat de koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen.

Lees ook:Lintje voor Veronica-dj Ferry Maat
Lees ook:Albert Verlinde met primeur terug op de radio
Lees ook:Albert Verlinde doet aangifte tegen BNN
Lees ook:Sophie Hilbrand: “Albert Verlinde is écht afgeluisterd”
Lees ook:Sky Radio reikt Powervrouwen Awards uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>