D66 wil 200 miljoen bezuinigen op publieke bestel

Het is verkiezingstijd in Nederland en dat maakt dat de politieke partijen met de partijprogramma’s komen. De democraten van D66 stellen voor om flink te gaan bezuinigen op de publieke radio- en televisiezenders. Waar ik schrijf flink, bedoelt D66 ook echt flink; de partij wil 200 miljoen euro besparen. NPO-voorzitter Henk Hagoort heeft inmiddels zijn beklag gedaan over de bezuinigingsplannen.

Uit de uitgelekte plannen van D66 blijkt dat de partij streeft naar maximaal tien publieke omroepen, waar er nu nog 24 zijn. Ook stelt D66 voor de Wereldomroep af te schaffen.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft nu jaarlijks 700 miljoen euro aan budget, D66 wil daar 200 miljoen euro op bezuinigen. Henk Hagoort stelt dat zo’n sanering (inkrimping budget met 28,5%) leidt tot een kaalslag in Hilversum: “Wij begrijpen dat er in tijden als deze overal bezuinigd moet worden. Ook in Hilversum. Maar dit zijn percentages die leiden tot een marginalisering van betekenisvol publiek en cultureel erfgoed.”

Volgens Hagoort zal de verschraling van het budget ook leiden tot verschraling van de programmering. Daarop zullen adverteerders minder interesse hebben en de inkomsten uit reclames dus ook achteruit gaan.

Lees ook:Publieke omroep wil samenwerken met kranten
Lees ook:Wereldomroep moet 32 miljoen bezuinigen, protestuitzending vanuit Den Haag
Lees ook:10% Minder subsidie voor Omroep Gelderland?
Lees ook:Wereldomroep gaat bezuinigen en samenwerken
Lees ook:Telegraaf wil met WNL in het publieke bestel

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “D66 wil 200 miljoen bezuinigen op publieke bestel

  1. Black Rain

    nou snijdt maar eerst eens in buitenland se uitgaven en de uitkering van die marrok die alleen maar onrustzaait geboorte beperking bij diegasten i ook goed minder kinder bijslagen en ga zo maar door
    geen moskeen meer geen tolerantie meer naar mensen die ons ongelovige honden vinden

    Ik ben boeddhist en sta in mijn overtuiging en intelligentie ver boven de islam
    dat vot dat jullie koran noemen is 1500 jaar oud het wordt tijd voor de venieuwing

      /   Reply  / 
  2. Sanderrr

    Ik zal in tegenstelling tot mijn voorganger eens proberen inhoudelijk te reageren. De omroepen zijn eigenlijk helemaal niet meer van deze tijd. In Nederland zijn er allang geen zuilen meer, sterker nog, alleen in Hilversum bestaan ze nog.

    Ik heb geen idee hoeveel geld er te besparen valt als alle omroepen worden afgeschaft en er gewoon verschillende radiozenders en tv-zenders komen die verschillende doelgroepen bedienen. Ik denk in ieder geval dat de STER-reclames overbodig zullen worden!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>