10% Minder subsidie voor Omroep Gelderland?

Eén televisienet minder? Afschaffen van de verzuilde omroepen? De politieke partijen in Nederland willen bijna allemaal bezuinigen op de publieke omroep. Maar die publieke omroepen zitten niet alleen in Hilversum, ook in de regio zitten radio- en televisiezenders die jaarlijk miljoenen publiek geld ontvangen. En ook is discussie over: moeten de regionale zenders ook bezuinigen? Als het aan de de provincie Gelderland ligt, wordt ook Omroep Gelderland gekort op de subsidie.


De provincie wil 1,6 miljoen euro bezuinigen op Omroep Gelderland, wat neerkomt op 10% van de totale subsidie van de omroep.

Op de eigen website stelt de regionale omroep dat de korting opvallend is, ‘omdat de provincie een zorgplicht heeft voor de regionale omroep en het de vraag is of de bezuiniging wel wettelijk mag’.  Ondertussen heeft de provincie Gelderland hierover advies ingewonnen bij het Commissariaat voor de Media en dat heeft de plannen afgewezen.

De provincie wil de bezuiniging toch doorzetten en wil samen met andere provincies uitzoeken hoe er gekort kan worden op de regionale omroep.

Lees ook:“Weer eigen radioprogramma voor de Achterhoek”
Lees ook:Regionale omroep minder bekeken en beluisterd
Lees ook:‘Radio Gelderland bereikt dagelijks 1/5 provincie’
Lees ook:Regionale omroepen komen met iPhone- en Android-apps
Lees ook:Radio 6FM spant kort geding aan tegen Blaricum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>