Gestolen RadioRing blijkt mislukte grap

Wat velen met mij al dachten of wellicht wisten is dat de diefstal van de Gouden RadioRing in scene is gezet. De publieksprijs voor het beste radioprogramma die later deze week uitgereikt wordt, zou twee weken geleden ontvreemd zijn uit het kantoor van Arjan Snijders, de organisator van de Gouden Radioring verkiezing. Naar nu blijkt is dit alles een grap is van het nieuwe VPRO-project Oorsmeer dat het opzette in samenspraak met de Avro. Waar de bedenkers gehoopt hadden op een grote stunt, liep de grap uit op een ‘moddervette fail’.

De bedoeling van de makers van Oorsmeer was om in samenspraak met de Avro een stuntje op te zetten rondom de RadioRing. Via een in elkaar gefröbeld jatfilmpje zou de boel in gang worden gezet. Die eerste zet lukte nog wel, maar het vervolgtraject waarin de beweging ‘Promotie Lokale Omroepen’ met een videoverklaring zou komen, is mislukt.

Volgens Oorsmeer ging het ‘ergens in de communicatie naar de buitenwacht goed mis’. Onder meer het Algemeen Dagblad en RTL Boulevard deden navraag naar aanleiding van het jatfilmpje, maar in plaats van de boel op te blazen, smoorde de viral geruisloos tussen verkeerde communicatielijnen. Dit is trouwens het filmpje dat de beweging PLO gemaakt heeft:

In de video eist de PLO dat de Gouden RadioRing-verkiezing ook een categorie voor lokale omroepen opneemt. Als de organisatie niet tegemoet zou komen aan de eis van PLO, dan geeft de beweging de ontvreemde RadioRing niet terug voor 23 oktober, de dag van de uitreiking van de radioprijzen.

Leuk geprobeerd, maar helaas voor de bedenkers is de grap faliekant mislukt. De uitreiking van de Gouden RadioRing is vrijdag 23 oktober 2009 en is live te volgen via Radio 2. Voor een overzicht van de genomineerden, zie dit bericht.

Zie ook:
- Televizier maakt Top 40 genomineerden openbaar

Lees ook:Is de Gouden RadioRing gestolen? (filmpje)
Lees ook:Arjen Grolleman postuum genomineerd voor RadioRing
Lees ook:Genomineerden AVRO Zilveren Sterren en Gouden RadioRing
Lees ook:Stembus Radioring geopend
Lees ook:Edwin Evers maakt genomineerden RadioRing 2009 bekend

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gestolen RadioRing blijkt mislukte grap

  1. Denny

    Welkom bij de publieke omroep!!! Wat een prutsers!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>