BN’ers gaan voorlezen op Eerste Kerstdag

Herinneringen aan een bepaald liedje, daar drijft de Top 2000 van Radio 2 voor een groot deel op. Die herinneringen geven voor de luisteraars de muzieknummers een bepaald randje gevuld met emotie. Veel mensen hebben ook de behoefte om hun verhaal te delen met anderen. Daarvoor is het Top 2000 Verhalenarchief geopend. Eerste Kerstdag zal een aantal bekendere Nederlanders ingezon-den verhalen gaan voorlezen.

De acteurs en actrices Antonie Kamerling, Gijs Scholten van Aschat, Carice van Houten, Carine Crutzen en Monic Hendrickx gaan 25 december niet ganzenborden met de familie, maar lekker verhalen voorlezen. Het gaat om persoonlijke herinneringen die luisteraars hebben bij de platen uit de Top 2000.

Wel bijzonder is dat verhalen die een goed tijdsbeeld schetsen bewaard zullen worden in het 'Nationaal Archief' in Den Haag. Overigens zijn alle -geschikte- verhalen te lezen in het Verhalenarchief van Radio 2.

Naast het opschrijven en delen van herinneringen is aan het Top 2000 Verhalenarchief ook een wedstrijd verbonden. Een jury onder leiding van Jacques Klöters buigt zich over de verhalen van de luisteraars. Radio 2 probeert het positieve effect van de Top 2000 (qua luistercijfers) door trekken in het nieuwe jaar, want de uitslag van de verhalenwedstrijd is pas op zaterdag 6 januari 2008 tijdens een live-uitzending van het Radio 2-programma 'Goudmijn'.

Meer over de Top 2000:
- Complete Top 2000 bekend, eerste vijf platen ongewijzigd

Lees ook:Sky Radio draait de keuze van de vrouw
Lees ook:Top 2000-luisteraarsverhalen in Nationaal Archief
Lees ook:Finale van de Top 2000 Verhalenwedstrijd
Lees ook:Jukeboxweek op Radio 5 Nostalgia
Lees ook:Radio Oranje keert terug op Bevrijdingsdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>