Telegraaf bereikt grens 50.000 leden WNL

Daar waar Llink alle moeite doet om de laatste 18.000 leden binnen te halen om aan te kunnen blijven voortbestaan en waar GeenStijl.nl nog zeker 14 duizend leden nodig heeft om in aanmerking te komen voor toetreding tot het publieke bestel, heeft De Telegraaf de klus in twee weken geklaard. Dinsdagochtend meldt de krant dat het de grens van 50.000 leden heeft bereikt voor hun aspirant-omroep ‘Wakker Nederland’ (WNL). Met het behalen van de ledendrempel voldoet de nieuwe omroep aan één van de belangrijkste voorwaarden om in 2010 daadwerkelijk radio en televisie te gaan maken in het publieke bestel.

Nieuwe omroepen hebben tot 1 april 2009 de tijd om minimaal 50.000 leden te verzamelen. Daarnaast moeten nieuwkomers iets toevoegen aan het huidige aanbod van de publieke omroepen. Aan de eerste voorwaarde heeft De Telegraaf dus al voldaan en ook aan het inhoudelijke gedeelte wordt gewerkt. Frank Volmer, tijdelijk voorzitter van Wakker Nederland en directielid van Telegraaf Media Nederland, zegt daarover: “Het karakteristieke geluid van De Telegraaf is nu onvoldoende te horen in Hilversum. De komende tijd gaan wij samen met de redactie bepalen hoe we het typische journalistieke dna vertalen naar goede radio- en tv-programma’s.”

De nieuwe omroep Wakker Nederland is een inititatief van De Telegraaf en die krant heeft geholpen om die ledendrempel te behalen. Uiteindelijk moet WNL helemaal los komen te staan van de krant, want volgens de Mediawet mag een commerciële partij geen banden hebben met een publieke omroep.

Van alle nieuw opgerichte omroepen die een plekje in het publieke bestel willen, maakt WNL een grote kans om daadwerkelijk toe te mogen treden. Het enige wat de omroep nog nodig heeft, is de goedkeuring van minister Plasterk. Hij zal tussen 1 juli en 31 december 2009 een beslissing nemen en bij een positief advies van de minister betekent dat WNL vanaf 2010 honderd uur televisie en 450 uur radio mag gaan maken.



Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive!


Lees ook:Wakker Nederland splitst zich duidelijk af van De Telegraaf
Lees ook:Telegraaf wil met WNL in het publieke bestel
Lees ook:GeenStijl haalt drempel 50.000 leden PowNed
Lees ook:Stijlloze radio op komst in 2010?
Lees ook:Dominique Weesie verlaat GeenStijl voor Powned

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Telegraaf bereikt grens 50.000 leden WNL

  1. Pingback: GeenStijl haalt drempel 50.000 leden PowNed | Radioactive

  2. Pingback: Publieke omroep wil samenwerken met kranten | Radioactive

  3. Pingback: Fons van Westerloo kandidaat voorzitter WNL | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>