Dominique Weesie verlaat GeenStijl voor Powned

GeenStijl die een nieuwe publieke omroep wil beginnen? Veel mensen namen de plannen van de website niet serieus en velen dachten dat ze de vereiste grens van 50.000 leden niet zouden halen. De drempel van vijftigduizend betalende lidmaatschappen haalden ze wel en met een goed plan maken ze een redelijke kans om in het publieke bestel toegelaten te worden met de nieuwe omroep ‘Powned’. De omroepwet schrijft echter voor dat een omroep geen binding mag hebben met commerciële partijen en dat heeft wat consequenties.


Zo werd vandaag bekend dat GeenStijl-oprichter Dominique Weesie de voorzitter van Powned wordt. Doordat de omroep geen banden mag hebben met het commerciële weblog, legt Weesie zijn werkzaamheden voor GeenStijl.nl per direct neer. Fleischbaum, het pseudoniem waaronder Weesie jarenlang schreef, wordt vandaag op de site succes toegewenst met de woorden: “Vaarwel & alle goeds. Succes met Powned. Schop wat aars in H’sum.”

Dat de plannen van GeenStijl met Powned serieus zijn en geen grap is, dat is nu wel meer dan duidelijk. GeenStijl is eigendom van De Telegraaf, de krant die zelf ook het publieke bestel in gaat. Dat doet De Telegraaf met hun omroep Wakker Nederland waar oud-RTL topman Fons van Westerloo aan het roer komt te staan.

Lees ook:GeenStijl haalt drempel 50.000 leden PowNed
Lees ook:Telegraaf wil met WNL in het publieke bestel
Lees ook:Stijlloze radio op komst in 2010?
Lees ook:Brengt PowNed MiddenInDeNachtRick terug?
Lees ook:Wakker Nederland splitst zich duidelijk af van De Telegraaf

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dominique Weesie verlaat GeenStijl voor Powned

  1. Jasper

    Ach, er veranderd niks. Dominique blijft gewoon aan hetzelfde bureau zitten, en zet gewoon een ander hoedje op. En als ie nog wat op Geenstijl wil schrijven, dan zet ie er gewoon Hoxha onder.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>