Nederlandstalig op Tweede Paasdag bij Radio 2

Radio 2Wat vieren we met Pasen? Op Paaszondag wordt de verrijzenis ofwel de opstanding van Jezus gevierd (volgens de Bijbel). Tweede Paasdag is een tot commercie verheven extra dag waardoor werkende mensen toch vrij zijn en lekker de meubelboulevards af kunnen struinen. De publieke zender Radio 2 grijpt de Paasmaandag van 2008 aan om een dag lang Nederlandstalige muziek te draaien, uiteraard vormgegeven in een lijstje.

Op maandag 24 maart 2008 presenteert Radio 2 de 'Nederlandstalige Top 100'. Van 's morgens 9 tot 5 uur 's middags (alsof het gewoon een werkdag is) draait de zender de honderd populairste Nederlandstalige platen van de afgelopen zestig jaar. Net als bij zo'n beetje alle lijstjes en themaweken op de radio is het aan de luisteraars om de inhoud en de volgorde van de lijst te bepalen.

Stemmen voor de 'Nederlandstalige Top 100' kan vanaf maandag 3 maart via Radio2.nl. In de keuzelijst waaruit de luisteraars mogen kiezen, zijn artiesten opgenomen als Boudewijn de Groot, Marco Borsato, André Hazes en Rob de Nijs. Daarnaast zijn er ook Vlaamse artiesten als Clouseau en Jacques Brel te vinden in de keuzelijst.

Zie ook:
- Radio 2 snoert luisteraars de mond
- Sander de Heer ontwaakt voortaan op Radio 2

Lees ook:Stemmen ‘De Zwarte Lijst’ maandag van start
Lees ook:Stemmen voor de Radio 5 Nostalgia Evergreen Top 1000
Lees ook:Radio 2 zet rebelse roze Sixties-bril op
Lees ook:NL Top 100 Tweede Paasdag op Radio 2
Lees ook:Stemmen voor de tweede editie van ‘De Zwarte Lijst’ op Radio 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>