Radio 2 zet rebelse roze Sixties-bril op

436 Platen uit de Radio 2 Top 2000 van 2007 komen uit de jaren zestig. De Top 2000 zou een goede afspiegeling zijn van de favoriete muziek van de luisteraars van Radio 2 en dus moet de eerste volledige week van februari wel een succes worden. Van 4 tot en met 8 februari brengt Radio 2 'Made In The Sixties'. Een week lang zijn uitsluitend platen uit de jaren zestig te horen. Ik zou zeggen, pak de Top 2000 er maar bij!

Maar Radio 2 doet het anders. Ondanks dat ruim twintig procent van de Top 2000 bestaat uit jaren '60 muziek, mogen de luisteraars opnieuw stemmen om te bepalen welke specifieke liedjes uit die periode gedraaid moeten worden. De meest aangevraagde liedjes worden op vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur gedraaid tijdens de 'Sixties Top 100'.

De rest van de week zijn uiteraard ook artiesten als Bob Dylan, The Beatles, Hair, en The Doors te horen. Maar ook Radio 2-artiest Boudewijn de Groot en The Beach Boys, iconen die de jaren zestig muzikaal vorm gaven, komen veelvuldig voorbij op Radio 2.

Stemmen voor de Sixties Top 100 kan vanaf maandag 21 januari via Radio2.nl.

Zie ook:
- Dubbel jubileum voor Radio 2-presentator Frits Spits
- Speciaal YouTube-kanaal voor Radio 2

Lees ook:‘Made In The Sixties’ een week lang op Radio 2
Lees ook:Stemmen voor de Sixties Top 100
Lees ook:Radio 2 terug naar de jaren zestig
Lees ook:Made In The Sixties ook uitgebreid online te volgen
Lees ook:Made In The Sixties bereikte 3,7 miljoen Nederlanders

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Radio 2 zet rebelse roze Sixties-bril op

  1. Peter

    Waarom moet dit nu weer “Made in the sixties” heten en niet meer de “De week van de Jaren 60″? Tenenkrommende poging van Radio 2 om ook maar hip te doen… zucht.

      /   Reply  / 
  2. andré verhees

    Sixties! Tranen in mijn ogen. Schitterende herinneringen. Muziek die voor altijd is en waarvan ook mijn, inmiddels volwassen zoons ook “kunnen” genieten. Ik kan er geen genoeg van krijgen en het maakt mijn dag weer goed. Blijven doen !!!!!!!!!!!!! Bedankt !!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>