Betere aansluiting PO op digitale tijdperk met nieuwe Mediawet

Het Commissariaat voor de Media ziet toe op de naleving van de MediawetIn 1988 werd in Nederland het Commissariaat voor de Media opgericht, het orgaan moest gaan toezien op de naleving van de publieke omroepen van de Mediawet. Die wet inmiddels wat verouderd en om de PO een betere aansluiting te geven op het digitale tijdperk, is er een nieuwe Mediawet in de maak. De ministerraad heeft inmiddels ingestemd met toezending aan de Tweede Kamer van die nieuwe wet.

Het is de bedoeling dat nieuwe Mediawet eind 2008 van kracht zal gaan. Vanaf dan behoren alle vormen van elektronisch aanbod tot de hoofdtaak van de publieke omroep. Dat geldt ook voor digitale diensten als themakanalen, websites en mobiel aanbod, die onder de huidige Mediawet neventaak zijn. Diverse bepalingen in de Mediawet die niet goed passen bij een multimediale aanpak verdwijnen.

Het voorstel voor de nieuwe Mediawet bevat ook een verbod op alcoholreclame op radio en televisie vóór 21.00 uur. Het kabinet wil daarmee drankmisbruik onder jongeren bestrijden.

Lees ook:Radio 1 gaat mobiel
Lees ook:Minister Plasterk wil Concertzender behouden
Lees ook:‘PO moet themakanalen toestaan’
Lees ook:Politiek steunt lokale omroepen
Lees ook:Telegraaf bereikt grens 50.000 leden WNL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>