100.000 dollar voor 90 minuten gewichteloosheid

De naam van de derde Nederlander in de ruimte is bekend: Betty Veenman. Zij won de Q-music actie en zal als eerste Nederlandse  vrouw een ruimtereis maken. De winnares heeft nog wel even de tijd om zich voor te bereiden voor deze unieke trip, want de vlucht ter waarde van 100.000 dollar vindt plaats ergens in 2009 of 2010.

Wekenlang -en nog steeds- stond Q-music in het teken van de ruimtereis die Betty Veenman gewonnen heeft. In samenwerking met het Amerikaanse Space Adventures gaf Q-music de ruimtereis weg. Lijkt een enorm dure grap van het feel-good-radiostation, maar dat viel nog wel mee. De ruimtereis die slechts 90 minuten duurt (maar ja wat moet je langer in de ruimte doen?) kost zo'n 100.000 dollar. Bij de huidige euro/dollar-koers is dat net iets meer dan 70.000 euro. Een beetje reclamecampagne met radio- en tv-spotjes kost meer.

Voor de actie van Q-music schreven zich in Nederland meer dan 10.000 mensen in. Exact dezelfde actie werd ook in België gehouden waar Q-music ene Dimitry Mestiaen als derde Belg ooit de ruimte in schiet. Dat de commerciële luchtvaart niet alleen populair is onder de Q-music-luisteraars, blijkt wel uit het aantal inschrijvingen bij het het Space Adventures; al meer dan 200.000 particulieren hebben zich ingeschreven voor de reis van 100.000 dollar.

Programmadirecteur van Q-music Wouter van de Goes is heel reëel en denkt niet dat het marktaandeel van de zender ineens verdubbelt nu ze deze opvallende actie gehouden hebben. In de krant De Stentor zegt hij dat "…prijsvragen zijn wel heel sterk onderdeel van de formule. (…) Er is niets mis met het aloude cd-pakket of een concertkaartje, maar wij vinden het aardiger om dingen weg te geven die voor de meeste mensen onbereikbaar zijn". In dezelfde krant vraagt Niels Hoogland, programmaleider bij Radio 538, zich af of de actie van Q-music ook leuk is (om naar te luisteren) voor de mensen die niet meedoen.

De actie van Q vestigde wel alle aandacht op het station. Ook de mensen die niet meedoen kunnen wel fantaseren en dagdromen van hoe een ruimtereis zou zijn. Een probleempje voor Q-music is wel dat ze natuurlijk moeilijk over de actie heen kunnen komen; een reisje naar het oneindige heelal, what's next?

Meer Q-music ruimtereis:
- Wie van de drie gaat de ruimte in?
- Q-music schiet luisteraar de ruimte in

Lees ook:Wie van de drie gaat de ruimte in?
Lees ook:Q-music geeft droomsalaris van 100.000 euro weg
Lees ook:Tientjes-actie Veronica haalt 1,4 miljoen euro uit roulatie
Lees ook:Q-music Vlaanderen geeft droomhuis weg
Lees ook:Q-music schiet luisteraar de ruimte in

1 Reacties // Reageer

One thought on “100.000 dollar voor 90 minuten gewichteloosheid

  1. Valuta calculator

    Hoeveel is dat tegenwoordig? Is het met de huidige euro/dollar koers nog steeds rond de 70.000 euro? Of is de europese valuta meer waard geworden? Of juist de amerikaanse valuta?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>