Beelen: “3FM moet geen goededoelenkoning zijn”

3FM)Vandaag heb ik niet kunnen luisteren, maar gisteren maakte Michiel Veenstra naar mijn idee een geslaagde eerste uitzending van Noordpool FM, waarin toepasselijke muziek en entertainment werden afgewisseld door serieuze, maar niet te zware informatie over klimaatzaken – volgens 3FM reden voor deze expeditie naar het koude noorden. Het enige minpunt was de helaas vaak wegvallende verbinding met Hilversum.

Veenstra's collega Giel Beelen vindt dit soort programma's, waaronder ook Serious Request rond de jaarwisseling, passen bij de zender. "Bij 3FM maken ménsen radio, geen voorgeprogrammeerde dj’s die in een strak muziekkeurslijf geperst zijn", zei hij vandaag in De Gelderlander. "De deejays delen hun liefde voor muziek, maar houden zich ook bezig met wat er speelt in de wereld. Creativiteit wordt hier gestimuleerd, daardoor ontstaan juist bij 3FM mooie dingen."

Goededoelenkoning

"Je moet wel uitkijken dat je niet een soort goededoelenkoning wordt", beseft hij, omdat dit leidt tot devaluatie. Zendercoördinator Florent Luyckx: "We zijn pertinent geen goede doelen-zender, het appel op de luisteraars werkt alleen als het een natuurlijk onderdeel van de programmering is." Zijn verklaring voor het succes is dat de luisteraarsgeneratie van nu minder materialistisch is dan tien jaar geleden: "De huidige doelgroep wil ook succesvol zijn en goed verdienen, maar niet ten koste van de toestand van de wereld."

Zie ook:
3FM wil popzender met een geweten zijn (De Gelderlander)
Noordpool laat onderlip 3FM-dj haperen (De Telegraaf)
'Apparatuur voor Noordpool-radiouitzending kwijt'

Lees ook:Radio 2 en 3FM tevreden over recente actieweken
Lees ook:Stenders gaat solo presenteren op 3FM
Lees ook:Help! Wie volgt Florent Luyckx op?
Lees ook:Giel Beelen uit de kleren in afscheidsvideo Florent Luyckx
Lees ook:Florent Luyckx: “Echtheid is de belangrijkste waarde”

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Beelen: “3FM moet geen goededoelenkoning zijn”

  1. Frank

    Vind Noordpool FM ook leuk programma, ze zetten een leuk sfeertje neer daar. Michiel die maandag een woord in de sneeuw plaste (hoe moeilijk is dat wel niet in die kou? :-) ) en dat soort dingen, grappig. Veenstra is toch wel een van de grote talenten van 3FM.

      /   Reply  / 
  2. Wwz

    Ik heb erg moeten lachen om het eerste kwartier van afgelopen maandag. Eerst een Michiel Veenstra die het hoorbaar héél moeilijk had in die kou, vervolgens klonk het nummer ‘Shiny happy people’ van Rem (wat héérlijk sarcastisch), en daarna ‘Ice ice baby’ van Vanilla Ice. Lol.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>