400.000 luisteraars geven Radio 5 themaweek 8.1

NPO)Het succesconcept van Radio 2 kan ook slagen op Radio 5, zullen zendercoördinator Kees Toering en musicdirector Ron Stoeltie van eerstgenoemde zender misschien wel gedacht hebben toen ze een Week van de Jaren 50 bedachten voor de programmatisch verjongde ouderenzender die voorheen door het leven ging als Radio 747 en 747 AM. En er is goed naar geluisterd, zo meldt de zender in een vandaag verschenen persbericht.

De jaren vijftig revival van 5 t/m 9 maart is volgens KLO beluisterd door 400.000 mensen van 55 jaar en ouder – geen doelgroep waar reclame- makers warm voor lopen, maar wel een groep die tot voor kort vooral afstemde op de regionale omroep. Nu blijkt Radio 5 voor steeds meer mensen van die leeftijd een welkom alternatief.

Top 5000

Eén op die tien 55-plussers heeft volgens Radio 5 de themaweek gehoord. Die werd met een gemiddeld rapportcijfer van 8.1 overigens buitengewoon hoog beoordeeld – ik heb zelden meegemaakt dat een programma zó hoog wordt gewaardeerd. Liefhebbers hoeven niet lang te wachten, want in het najaar komt er wéér een jaren vijftig week. Rond december gevolgd door een… Top 5000?

Lees ook:Week van de Jaren 70 trekt 700.000 luisteraars
Lees ook:’3FM 00s Request’ met de beste platen van deze eeuw
Lees ook:Vanwege succes een vervolg: Made in the Seventies
Lees ook:Succesvolle eerste editie van 50 Jaar Nederpop
Lees ook:Radio 2 ‘Made in the Sixties’ goed beluisterd

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “400.000 luisteraars geven Radio 5 themaweek 8.1

  1. Jasper

    Kan iemand je trouwens uitleggen waarom het [raa-djo] 5 is en niet gewoon [raa-die-joo] 5?

      /   Reply  / 
  2. Marc

    Hoi Jasper,

    De oorzaak is de oorsprong van het jinglepakket: waar ze in het Amerikaanse orgineel ‘K – V – I – L’ zingen, zingt het Nederlandse koortje ‘Op – Ra – Djo – Vijf’. Beetje vreemd blijft het idd wel, want op die music tracks is er best ruimte voor een extra lettergreep. Denk dat ze te netjes wilden zingen…

      /   Reply  / 
  3. Jasper

    Hmmm. Interessant. Eens kijken of ik dat KVIL pakket ergens kan vinden. Brrrrr, dat is zo’n fantasieloos Sky Light FM met kerstmuziek van Oktober tot februari station. Maar goed, het is wel waar dat het nogal slap is om die lettergreep er niet in te gooien. Temeer omdat dat eigenlijk altijd kan. Ik dacht dat het misschien een te maken had met dat de uitspraak van radio in de tijd veranderd is, en dat ouwe lui misschien nog radjo zeiden.

      /   Reply  / 
  4. Marc

    Volgens mij is het meer een soort ‘laten we het vooral goed doen en geen risico’s nemen’…

    KVIL staat op http://www.jingles.com als ik me niet vergis, de pakketten van JAM heten On Top en Celebrate.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>