Twee NL-muziekprogramma’s in één radioweek

Radio 2, Omroep Brabant)Liefhebbers van Nederlandse muziek kunnen de week van 12 t/m 18 maart in hun agenda blocken. Zeker als ze in het zuiden wonen, want Omroep Brabant presenteert dan op werkdagen tussen negen en twaalf uur 's ochtends de Hollandse Week. Gasten zijn onder anderen Do, Guus Meeuwis en René Froger. Vrijdag kan overgeschakeld worden naar Radio 2, want daar begint dan het Weekeinde van het Nederlandse Lied.

Daniël Dekker en Hans Schiffers presenteren die dag van negen uur 's ochtends tot vijf uur 's middags de Top 100 van het Nederlandse Lied. In het weekeinde is er het gelijknamige gala, een live radiouitzending waarin muzikant/componist Peter Koelewijn de Radio 2 Zendtijd Prijs 2007 krijgt overhandigd. Hij deed het de afgelopen jaren niet goed in de Top 100. Dit jaar staat hij met drie nummers in de voorkeuzelijst.

Gênant

BN/De Stem noemde het onlangs zelfs 'een beetje gênant' dat Koelewijn er tot nu toe 'bekaaid' vanaf kwam in deze lijst. Zelfs 'Kom van dat dak af' ontbrak jarenlang in de Top 100. Zendercoördinator Kees Toering verwacht dat de Zendtijd Prijs de muziek van Koelewijn weer onder de aandacht van luisteraars brengt: "Hier treedt de radiowet in werking."

Dat mensen kort na de Top 2000 en de Top 60 van de Jaren 60 stem-moe zijn, denkt Toering niet. Sterker nog: "We constateren alleen nog maar een enorme toename." Radio 2 claimt de meeste aandacht te besteden aan Nederlands(talig)e muziek, zelfs meer dan de regionale zenders. "Dat is ons speerpunt. We houden het weekeinde dan ook niet als goedmakertje."

Lees ook:Radio 2 Zendtijdprijs voor zanger Kom Van Dat Dak Af
Lees ook:Weekeinde Nederlandse Lied
Lees ook:Special Nederlandse Lied scoort
Lees ook:1,8 miljoen luisteraars voor NL-weekend Radio 2
Lees ook:Zenderbaas Radio 2: wij zijn leading met Nederlandstalig product en doen al veel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>