Weekeinde Nederlandse Lied

Radioactive.blog.nl | Marco Borsato [ foto ANP ]Muziek van eigen bodem staat volop in de belangstelling, ook op de publieke radiostations. 3FM heeft een talentenjacht voor nieuwe bands en hield vorige week het NL Pop-weekend. Radio 2 heeft nu het Weekeinde van het Nederlandse Lied. De familiezender staat tot en met zondag in het teken van Nederlandstalige muziek.
Het weekend begon vrijdag met de NL Top 100 en wordt zondagmiddag afgesloten met het Gala van het Nederlandse Lied, live vanuit het Beatrix Theater in Utrecht. Hier zal Marco Borsato de Radio 2 Zendtijd Prijs 2005 in ontvangst nemen en brengen collega’s een eerbetoon aan de zanger. | Tip: het laatste nieuws over Nederlandse popmuziek lees je op NL Pop.

Radio 2 heeft veel succes met de jaarlijkse themaweken, waaronder ook de Week van de Jaren 60/70/80 en de zeer populaire Top 2000. Doel van dit soort acties is het bestaande publiek nog meer aan de radiozender binden en intussen ook nieuwe luisteraars trekken. Dat is de afgelopen jaren aardig gelukt, gezien het flink gestegen marktaandeel.
________________________________________________________________

Lees ook:Special Nederlandse Lied scoort
Lees ook:‘Week van het Nederlandse Lied’ op Radio 5
Lees ook:Radio 2 Zendtijdprijs voor zanger Kom Van Dat Dak Af
Lees ook:Week van het Nederlandse lied opnieuw op Radio 5
Lees ook:Radio 5 duikt in het Nederlandse lied

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>