Bicker Caarten over nadeel multimediale redacties

ANP)Oud-directeur/hoofdredacteur Michiel Bicker Caarten van BNR Nieuwsradio vertelt in het blad De Redactie over de verschillen tussen de krant en de radio. "Die twee hebben een totaal ander bioritme." Hij noemt hierbij als voorbeeld de moord op filmmaker Theo van Gogh. "De redacteur van de krant reageert laconiek: eerst een bakje koffie en dan eens een paar Kamerleden bellen. Maar de mensen van de radio zijn dan al de straat op gerend."

Michiel Bicker Caarten geeft aan dat redacteuren van meerdere media elkaar ook goed kunnen aanvullen, zoals BNR Nieuwsradio binnen de FD Mediagroep samenwerkt met Het Financieele Dagblad. "Bij BNR Nieuwsradio halen we een specialist van het FD op de zender als het over een financieel-economische kwestie gaat."

Salami

Tegelijk plaatst hij een kanttekening bij redacties die samengevoegd zijn op één grote nieuwsvloer waar journalisten voor meerdere media werken. Hij maakt een vergelijking met een worstfabriek waar diverse soorten worst worden gemaakt. "Een salamimaker moet je geen hausmacher laten maken. Want dan wordt het eindproduct minder lekker."

Zie ook:
Gezocht: hoofdredacteur BNR Nieuwsradio m/v

Lees ook:Michiel Bicker Caarten hoofdredacteur WNL
Lees ook:FD en BNR Nieuwsradio samen op één redactievloer
Lees ook:Gezocht: hoofdredacteur BNR Nieuwsradio m/v
Lees ook:Highlights week 48 | Tweemaal exit, driemaal digitaal
Lees ook:BNR-baas bekritiseert “monopoliegedrag” overheid

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bicker Caarten over nadeel multimediale redacties

  1. Jasper

    Goeie gast die MBC. Hoop dat hij ergens een scherpe column op een opvallende plek kan gaan schrijven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>