BNR-baas bekritiseert “monopoliegedrag” overheid

BN)"Het is simpelweg overheidsbeleid om ervoor te zorgen dat de publieke omroepen 100% optimale dekking hebben. Commerciëlen moeten het altijd doen met restcapaciteit." Dat schrijft hoofdredacteur Michiel Bicker Caarten in zijn column op de website van BNR Nieuwsradio over de dekking van zijn FM- pakket. Hij verwacht dat de EU uiteindelijk wel een einde zal maken aan wat hij "monopoliegedrag en marktverstoring door de overheid" noemt.

Aanleiding voor zijn column zijn vragen van luisteraars, die zij sinds deze week rechtstreeks aan hem kunnen stellen. Eén van die vragen betreft de herhalingen op de zender, die het nieuws in een carrousel uitzendt. Bicker Caarten ziet hierin wel verbetering. "We hebben de cyclus in 2003 veranderd van 20 naar 30 minuten en sindsdien allerlei trucjes toegepast om de herhaling binnen twee halve uren te minimaliseren", schrijft hij.


20 minutes

Volgens de hoofdredacteur was die aanpassing nodig omdat de reistijd tegenwoordig langer is. Het concept ‘You give us 20 minutes, we give you the world’ is een Amerikaans format uit de jaren ’60, gebaseerd op de gedachte dat een gemiddelde pendel naar het werk 20 minuten duurt. "In de 21ste eeuw in Nederland lijkt dat minimaal een half uur, en een uur is geen uitzondering meer."

BNR Nieuwsradio wil daar op diverse manieren op inspelen. "Bijvoorbeeld door de programmering buiten de ‘spitsen’ anders te maken dan tijdens de spitsen. De avondspits anders dan de ochtendspits. Meer gesprekken met luisteraars. Meer diepte-interviews. We hebben u gehoord en dit heeft hoge prioriteit", belooft de hoofdredacteur aan de luisteraars die reageerden.

Bron: BNR Nieuwsradio


Lees ook:


Bel of mail de hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio

________________________________________________________________

Lees ook:Gezocht: hoofdredacteur BNR Nieuwsradio m/v
Lees ook:Bicker Caarten over nadeel multimediale redacties
Lees ook:Highlights week 48 | Tweemaal exit, driemaal digitaal
Lees ook:Michiel Bicker Caarten hoofdredacteur WNL
Lees ook:Uitdaging voor nieuwe hoofdredacteur van BNR

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “BNR-baas bekritiseert “monopoliegedrag” overheid

  1. Erwin

    Ik roep al sinds het begin van BNR dat ze luisteraars moeten laten inbellen. Hopelijk gaan ze dat nu eens doen. In de daluren b.v., tussen 10.00 en 12.00 en tussen 14.00 en 16.00 uur.

      /   Reply  / 
  2. JB

    Daar heeft de man helemaal gelijk in, de PO wordt gewoon enorm bevoordeeld door de politiek, nog altijd! Commerciële radio wordt in dit land zoveel mogelijk tegengehouden. Niet meer zoals onder het kabinet-Lubbers, maar nog steeds. Er zijn niet veel landen met zo’n krom mediabeleid als Nederland, kan je verhalen vertellen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>