[Video] Zendschepen in Schiffers.fm op Radio 2

Dietmar Flacke)Tijdens de Week van de Jaren 60 op Radio 2 besteedt Schiffers.fm dinsdag aandacht aan zendschepen. Die staan in de 60 van 60, een lijst van zestig voorwerpen die kenmerkend zijn voor het betreffende decennium. Eén van de radiopiraten die destijds begonnen met op Nederland gerichte programma's vanaf zee is natuurlijk Radio Veronica. Over het zendschip van dit station las ik vandaag toevallig nog een ander nieuwtje.

Een lokale partij in Bergen op Zoom wil volgens Omroep Brabant het historische vaartuig een plaats geven in de haven. Het tot danscafé verbouwde zendschip zou veel publiek trekken en dus goed zijn voor de plaatselijke middenstand. Het schip ligt al vijf jaar in de haven van Antwerpen en moet daar weg. Tot nu toe is het niet gelukt om een andere plaats te vinden.

Communicator

Een ander beroemd zendschip is de MV Communicator. In de eerste helft van de jaren tachtig was het van de Amerikaanse zender Laser 558. In de jaren negentig werd het gebruikt voor middengolfuitzendingen van Holland FM, dat later Hitradio Holland FM, Hitradio 1224 en uiteindelijk Hitradio Veronica werd. In deze video een impressie van een bezoek aan het schip aan de dijk Lelystad-Enkhuizen (1997).  

 
Een bezoek aan de MV Communicator in 1997 (Bron: YouTube)

Zie ook:
Zendschepen ( Radio 2 )
Erik de Zwart wil Radio Veronica-zendschip kopen

Lees ook:11 oktober: historische dag in de radiogeschiedenis
Lees ook:Oud-zendschip Veronica vaart mogelijk uit
Lees ook:Nieuwe expositie over 50 jaar Radio Veronica
Lees ook:Norderney mag uitvaren, maar komt niet naar Nederland
Lees ook:Veronica-schip wordt discoboot in Zwolle

1 Reacties // Reageer

One thought on “[Video] Zendschepen in Schiffers.fm op Radio 2

  1. m. van der valk

    Beste redactie,

    Op 31 Maart zal ik weer naar Hilversum komen om de Radio Veronica dag bij te wonen.

    Het beste radiostation dat Nederland ooit gehad heeft en hopelijk komen ze via de MV Norderney ooit weer terug in de legal ether.

    groeten van een zeezender fan van toen en voor altijd. Martin van der valk

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>