Erik de Zwart wil Radio Veronica-zendschip kopen

Erik de Zwart wil het voormalige Radio Veronica- zendschip terugkopen en onderdeel maken van het Nationaal Popmuseum in oprichting, dat mogelijk in Den Haag wordt gevestigd. Dat schrijft de Telegraaf in een stuk over het Top 40-bordspel dat de oud-dj en radiodirecteur heeft gelanceerd. De Zwart is in onderhandeling over een televisievariant op de muzikale quiz, die hij voor de krant samen met Jeroen Nieuwenhuize en Lex Harding testte.

De muzikale Triviant-variant bestaat uit vragen over verschillende muziekperioden. Soms moet een geluidsfragment worden geraden of een afgebroken zin uit een refrein worden afgemaakt. De radiomakers hebben bij sommige platen ook een verhaal. Zo weten we na het lezen van het stuk dat tien Veronica-mensen in één auto een trip maakten door Zwitserland: "vier voorin, vijf achterin en Adam Curry in de kattenbak, die daar vrolijk een sigaretje opstak". En dat half Veronica gebruik maakte van Lex Hardings handtekening in een hotelbar…

Ondernemer

Toevallig vroeg ik mij deze week af wat De Zwart nu doet na zijn vertrek bij Talpa Radio, naast zijn voorzitterschap van de Stichting Nederlandse Top 40 en nieuwe activiteiten in de nieuwe media. Eéns een ondernemer, altijd een ondernemer, dat blijkt wel. Leuk idee van dat Top 40-spel en het opzetten van een tv-programma daar omheen. Alleen ben ik benieuwd of de man weer in de radiowereld actief wordt. Volgens mij kan het alleen een kwestie van tijd zijn. Sommige mensen kunnen nu eenmaal niet stilzitten.
________________________________________________________________

Lees ook:‘Mister Top 40 komt terug op Radio Veronica’
Lees ook:Erik de Zwart zag droom in vervulling gaan
Lees ook:Reportage droombaan Erik de Zwart online
Lees ook:Erik de Zwart te gast bij V-Radio’s Insite
Lees ook:Erik de Zwart nieuwe Station Director Radio Veronica

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Erik de Zwart wil Radio Veronica-zendschip kopen

 1. Costa Holanda Radio

  Erik de Zwart is nog altijd actief met radio. Erik de Zwart is naast zijn media activiteiten vennoot in Hallo Costa Holanda Radio; het Nederlandse Radio station aan de Spaanse Costa’s.

    /   Reply  / 
 2. louw laurman

  ik vind het een heel goed plan en tot uitvoering te brengen om het veronicaschip
  naar nederland te halen
  het is legendarische en een stuk geschiedenis van het veronicaschip
  en dat hoort in nederland
  ik steun het helemaal Erik
  groeten dhr laurman

    /   Reply  / 
 3. Hans verbiest

  Een prima idee ben zelf ook met een paar mensen de de ”norderney” een warm hart toedragen weer naar nderland te halen maar we kunnen niet aan het adres komen van de huidige eigenaar.

    /   Reply  / 
 4. Jan Alting

  Ben het helemaal eens met Erik om het schip ,de Norderney, een mooi plaatsje te geven in Scheveningen.
  Ik probeer op mijn manier ook mijn best tedoen ,alleen ,het is wat Hans ook al schrijft,haast ondoenlijk om achter het adres van de huidige eigenaar te komen.Heel misschien kan ons mooie schip voorlopig wel een plaatsje krijgen in Schiedam.
  Daar wordt aan gewerkt.Maar nu het schip nog in handen.
  Erik ,het zou geweldig zijn .

    /   Reply  / 
 5. Hans verbiest

  erik jongen we steunen jou laat het niet ten onder gaan the old lady ”norderney”
  ze heeft miljoenen mensen bijne 15 jaar plezier bezorgt en heel wat terweeg gebracht in omroepland.

    /   Reply  / 
 6. gerit

  toch ben ik blij dat het in Amsterdam licht ik fiets er elke dag langsom er naar te kijken en dan denk ik aan de tijd dat het op zee lag en nu zijn rust plaats heb hier in Amsterdam ik ben er erg blij mee gr. gerit

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>