Kabinet compenseert inkomstenverlies van omroepen

Het nieuwe kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie wil de Publieke Omroep financieel compenseren voor tegenvallende reclameinkomsten. Dat blijkt uit het voorlopige regeerakoord, waarvan delen zojuist bekend zijn geworden. De hervormingsplannen van voormalig staatssecretaris Medy van der Laan van D66 zijn ingetrokken, wat op zich geen verrassing is. In grote lijnen zal de organisatie van het publieke bestel waarschijnlijk niet veel veranderen.

In het conceptregeerakkoord is sprake van 'drie tv-zenders, vijf radiozenders en bijbehorende media-activiteiten' (voor het gemak zijn aanvullende activiteiten als de Concertzender, FunX en themakanalen mogelijk buiten beschouwing gelaten). In de mediaparagraaf staat verder dat de onlangs verlengde concessies voor de Publieke Omroep geldig blijven en in 2010 voor vijf jaar worden verlengd.

Omroepen blijven als zelfstandige organisaties verantwoordelijk voor de inhoud van hun programma's en voor de budgetten. Taken van de Raad van Bestuur zijn beleid, coördinatie en een evenredige en evenwichtige programmering, vindt het kabinet. Bij het programmeren is het kijk- en luistergedrag van het publiek leidend, wat overeenkomt met het verkiezingsprogramma van het CDA.

Bron: Broadcast Magazine
________________________________________________________________

Lees ook:OLON: “Kabelaars nemen geen verantwoording”
Lees ook:NVJ: regionale omroepen moeten niet zeuren
Lees ook:RTV Eemstad: ‘Omroep Amersfoort overnemen’
Lees ook:KRO gaat bezuinigen
Lees ook:‘Omroep breekt successen af’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>