[Foto's] Finale Serious Request ’06 op Neude Utrecht

3FM)2.648.495 euro is de opbrengst van de 3FM Serious Request 2006. Studio Brussel deed dit jaar voor het eerst mee en haalde in België bijna even veel op. Daarmee krijgt het Rode Kruis een kerstcadeau van in totaal ruim 5 miljoen euro, inclusief bijdragen van de Nederlandse en Belgische overheid. Zichtbaar moe maar blij kwamen Giel Beelen, Gerard Ekdom en Sander Lantinga rond kwart voor zes het Glazen Huis op de Neude uit. Radioactive Blog was er bij.

Thomas Giger)
Het intussen landelijk bekende plein in de Utrechtse binnenstad is rond half zes vól mensen die komen kijken naar de finale van 3FM Serious Request 2006. Rond 17.30 uur klinkt de laatste verzoekplaat, aangevraagd door de wederhelften van de drie dj's. De dames kozen toepasselijk voor Europe met The Final Countdown.

Thomas Giger)
De toegestroomde mensenmassa wacht in spanning tot de 3FM-dj's het Glazen Huis verlaten en het daarnaast opgebouwde podium beklimmen. Dan gaat de deur open en onder luid gejuich en applaus lopen de radiomakers de stage op…

Thomas Giger)
… waar collega Coen Swijnenberg ze onthaalt, nadat de mannen eerst welkom zijn geheten door hun vrouwen en vriendinnen, die ze zes dagen moesten missen.

Thomas Giger)
Het moment suprême… de bekendmaking van de uitslag. Het blijkt dat Nederland ook dit jaar weer gul is geweest. Dik 2,6 miljoen euro is de opbrengst van het plaatjesdraaien op verzoek. Daar zit 1 miljoen van de overheid bij.

3FM)
Gerard Ekdom, Giel Beelen en Sander Lantinga: vermoeid, maar voldaan showen ze de cheque met de (voorlopige) opbrengst voor het Rode Kruis, dat dit jaar de slachtoffers van landmijnen wil helpen. Kinderen die een arm of been moeten missen sinds ze gewond raakten door aanraking met zo'n landmijn, hebben nu de kans op een betere kwaliteit van leven. "Een prothese kost rond de honderd euro, dus je kunt je voorstellen wat we met zo'n bedrag allemaal kunnen doen!", zegt een blije woordvoerster van het Rode Kruis later in het NOS Journaal.

Thomas Giger)
Terwijl de dj's op het podium worden geïnterviewd door de vele journalisten en televisieverslaggevers,  wordt het publiek getrakteerd op T-shirts. Enkele gelukkigen weten er één te bemachtigen.

Thomas Giger)
Het is 18.00 uur geweest en de locatie-uitzending is afgelopen. Terwijl de Neude langzaam leegloopt en technici in het Glazen Huis beginnen met afbreken, neemt Martijn Muijs het over vanuit Hilversum. Hij start de Top Serious Request, waarin de 1485 meest aangevraagde nummers nóg een keer langskomen.

Thomas Giger)
3FM Serious Request 2006, het was een mooi programma met leuke nieuwe onderdelen, zoals de slaapgasten en de sponsorloop van Claudia de Breij, die ruim 31.500 euro bij elkaar liep tijdens haar marathon van Leuven naar Utrecht. Ondanks dat het nieuwe van het programma voor een groot deel voorbij is, mag Serious Request er van mij volgend jaar zo wéér zijn. Het blijft de mooiste radiotijd van het jaar en heeft van de 3FM-dj's bovendien een echt team gemaakt. Dat is als het goed is ook in de rest van het jaar op de radio terug te horen.

Foto's: Thomas Giger / 3FM (foto met de cheque)

Zie ook:
3FM Serious Request  ( 3FM )
Video: 3FM-actie in het Glazen Huis afgesloten  ( NOS Journaal ) _______________________________________________________________

Lees ook:Finale Glazen Huis live op 3FM en Nederland 3
Lees ook:Serious Request met update op Nederland 3
Lees ook:Gerard Ekdom, Giel Beelen en Coen Swijnenberg in Glazen Huis 2010
Lees ook:Eindstand 3FM Serious Request 2007: 5.249.466 euro
Lees ook:WOW! Eindstand Glazen Huis 2009: 7.113.447 euro

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “[Foto's] Finale Serious Request ’06 op Neude Utrecht

  1. rob

    geweldig wat deze dj s dit jaar ook weer gedaan hebben. dit zijn de leukste uitzendingen om naar te luisteren

      /   Reply  / 
  2. Lennart

    Prachtige radio was het weer met serious request, van mij mogen ze ook nog een paar jaar doorgaan. Alleen een keer met andere mensen in het Glazen huis. Lantinga hoeft van mij niet terug, vervelende stem en schreeuwerig toontje heeft die man.

      /   Reply  / 
  3. Kees

    Wat heb ik 6 dagen lang volop zitten genieten van deze vorm van top entertainment. ‘s Avonds veel te laat in m’n nest gekropen dankzij de televisieversies op Nederland 1 en 101 TV, en in de ochtend altijd te laat naar het werk omdat radio kijken ook boeiend kan zijn. Dikke pluim en groot respect voor Gerard Ekdom, die met kop en schouders boven alles uitstak met een strakke presentatie en de nodige humor. En het “lijflied” galmt nog steeds op groot volume na in mijn hoofd. Kortom, Serious Request is voor de derde achtereenvolgende keer voor mij het radiohoogtepunt van het jaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>