Omroep: “Frequentieplanning valt in praktijk tegen”

Noordhollands Dagblad)"Volgens de computerprognoses zou de ontvangst- marge wel krap worden, maar nog steeds voldoen. De praktijk blijkt veel weerbarstiger." Dat heeft een woordvoerder van Publieke Omroep gezegd tegen Radioactive Blog. Het is een reactie op onze vraag waarom de ontvangstproblemen met Radio 1, 2 en 3FM in delen van Nederland niet voorzien zijn bij het zerobase-onderzoek ter voorbereiding van de frequentieverdeling in 2003.

In een groot gebied blijkt het signaal bijzonder slecht van kwaliteit, blijkt uit metingen die de Publieke Omroep heeft laten uitvoeren. "De ontvangst van Radio 1, 2 en 3FM is in een brede strook – van heel West-Friesland naar het westen toe over Alkmaar tot aan de kust, zwaar onder de maat. Ontvangst met een portable lukt op de meeste plaatsen niet", aldus de woordvoerder.

Steunzenders

"De nieuwe steunzenders in Hoorn bieden goede ontvangst in Hoorn zelf en naar het noordwesten toe tot aan Abbekerk en Wadway. Dat is naar verwachting. Voor Medemblik, Stedebroec, Enkhuizen, Heerhugowaard,  Castricum en Alkmaar doen die relatief zwakke zenders echter niets", zo blijkt volgens hem uit de vastgestelde resultaten uit signaalsterktemetingen.
 
Ook Radio 4 is gemeten, maar het klassieke station heeft minder last van storing. Dat zou komen doordat de zender Wieringen het signaal van Radio 4 voldoende naar het zuiden uitstraalt. Commerciële stations zijn overigens niet gemeten. "Publieke Omroep moet het eindrapport nog indienen bij de overheid", zegt de woordvoerder. Daarna is het aan Agentschap Telecom om actie te ondernemen.

Zie ook:
Slechte ontvangst Radio 1, 2 en 3FM in Noord-Holland
________________________________________________________________

Lees ook:Rapport NPO weerspreekt opmerking staatssecretaris
Lees ook:Ach, dan koop je toch gewoon een nieuwe radio
Lees ook:Provincie vraagt om verbeteting radio-ontvangst
Lees ook:Ontvangst Radio 4 in grote steden beneden de maat
Lees ook:Oplossing ontvangstproblemen Noord-Holland lastig

1 Reacties // Reageer

One thought on “Omroep: “Frequentieplanning valt in praktijk tegen”

  1. David de Jong

    Thomas: misschien handig om ook eens met Robert Jan van der Hoeven te bellen van Broadcast Partners om ook eens zijn mening in deze zaak te horen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>