Ach, dan koop je toch gewoon een nieuwe radio

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken en de provincie Noord-Holland zitten al een tijdje niet op dezelfde golflengte. Het probleem is het ontvangst van de publieke radiozenders in de provincie. Bewoners in de strook ter hoogte van Alkmaar tot aan West-Friesland hebben te maken met slecht ontvangst van die zenders en dus vroeg de provincie om steunzenders, maar de staatssecretaris weigert dat.

Provinciale Staten van Noord-Holland heeft in oktober 2007 aan het provinciebestuur gevraagd om bij de ministers van Economische Zaken en Media te pleiten voor een betere ontvangst van Radio 1, 2 en 3. Inmiddels heeft de staatssecretaris van Economische Zaken hierop gereageerd en hij heeft besloten dat het niet nodig is om steun-zenders plaatsen om de ontvangst van die zenders te verbeteren.

Momenteel is het zo dat de steunzenders van de commerciële radio-zenders het signaal van de publieke zenders wegdrukken. Het ministerie van Economische Zaken heeft het Agentschap Telecom een onderzoek laten doen naar het ontvangst en daaruit bleek dat de meerderheid vindt dat het radiosignaal domweg te zwak is. Maar wat bleek nog meer; de klachten kwamen kwamen voor bij mensen met kwalitatief mindere ontvangers, zoals wekkerradio's en verouderde autoradio's.

Het advies van staatssecretaris Heemskerk aan de bewoners van Noord-Holland is dan ook: koop maar gewoon een nieuwe radio.

Zie ook:
- Provincie vraagt om verbeteting radio-ontvangst
- Slechte ontvangst Radio 1, 2 en 3FM in Noord-Holland

Lees ook:Provincie vraagt om verbeteting radio-ontvangst
Lees ook:Rapport NPO weerspreekt opmerking staatssecretaris
Lees ook:Slechte ontvangst Radio 1, 2 en 3FM in Noord-Holland
Lees ook:Ontvangst Radio 4 in grote steden beneden de maat
Lees ook:Heemskerk belooft ruimte uitsluitend voor radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>