Giel Beelen wil niet dezelfde fout maken als Jensen

AD, Robin van Lonkhuijsen)
Hij sluit een commerciële overstap niet al bij voorbaat uit: "Ik heb geen zin de Jack Spijkerman van de radio te worden". Maar áls hij vertrekt, zal het niet naar Radio 538 zijn, suggereert Giel Beelen in het AD van zaterdag. "Nul verrassing. Maar je moet wel professioneel begrijpen waarom zo’n station succes heeft." Bij 3FM voelt hij zich thuis, maar de eerste drie maanden in de doordeweekse ochtend vielen hem zwaar tegen. "Die waren een hel."

"Steeds bedacht ik pas ná negenen wat ik daarvóór had willen zeggen." Beelen geeft zichzelf een 7 als gemiddeld rapportcijfer en vertelt over zijn criteria voor een goede uitzending: "Goeie muziek, momenten waarop mensen gelukkig maar ook boos zijn. Verder een goeie actuele grap, een topgast en een beetje eigen nieuws. (…) Ik maak zeer persoonlijke radio, ben geheel mezelf." Bij dat laatste verschilt hij naar eigen zeggen van Edwin Evers. "Hij is minder zichzelf op de radio. Het gaat niet over Edwin Evers zelf. Hij is een stem die wat over het nieuws zegt."

Jensen

Robert Jensen zag hij als "één van de toppers" op radiogebied. "Toen hij met tv begon, werd het snel minder, maar zijn klasse kwam eerder al van de mensen rondom hem. Wat jij leuk vond, bedacht zijn team. Wat ik bij hem wel miste: de échte passie voor muziek", aldus Beelen. Hij wil niet dezelfde fout maken. "Ik lééf voor mijn radioshow. Jensen is met zijn overstap hét voorbeeld van hoe ik het niet wil. (…) In Amerika luisteren mensen op hun 70ste nog naar de deejay met wie ze op hun 15de wakker werden. Die deejay wil ik zijn."

Zie ook:
"Ik ben de beste" (AD)
3FM-dj Giel Beelen tegenwoordig op benefiettour
Vechten Lange Frans en Geen Stijl het uit bij Giel?
Giel Beelen wil nog lang in de 3FM-ochtend blijven
Smaak van luisteraars geeft Giel Beelen "inspiratie"
________________________________________________________________

Lees ook:Niemand heeft het over Robert Jensen
Lees ook:Giel Beelen en 538: versprekingen of langdurige geruchten?
Lees ook:VARA stimuleerde Giel om nieuwe tv-show te maken
Lees ook:Lezers Radioactive: Giel Beelen liever alleen op de radio
Lees ook:Giel Beelen undercover in X Factor

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Giel Beelen wil niet dezelfde fout maken als Jensen

  1. Werner

    Dat wat Giel zegt over Jensen is helemaal waar. Die was populair dankzij de creativiteit van mensen als Jeroen Kijk in de Vegte, hij was de drijvende kracht achter Jensen in de Ochtend op Veronica FM destijds. Net als Jan Paparazzi dat nu is bij Jensen! op televisie.

      /   Reply  / 
  2. FD

    Ik weet het niet met Beelen. Hij doet wel heel bescheiden in het interview, van ik hoef niet veel geld enzo, maar tegelijk ging hij ook praten met Yorin destijds, net als Stenders. Hij wil veels te graag het mannetje zijn, nou ik vind hem zwaar maar dan ook zwaar overschat.

      /   Reply  / 
  3. danny pinxter

    Giel hoort gewoon bij 3fm, want zonder Beelen is 3fm gwn niet meer de 3fm wat het nu is, want hij is toch wel de radiovorst van de zender.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>