Radiodirecteur Kioe Yap: RTL FM is niet verkocht

RTL FM is niet verkocht. Dat heeft radiodirecteur Kioe Yap van RTL Nederland telefonisch gemeld aan de redactie van Radioactive Blog. Op de vraag waarom dan promo’s en nieuwslezers van Sky Radio op de frequenties van RTL FM te horen zijn, kon hij op dit moment "geen commentaar" geven. De woordvoerder van Sky Radio is momenteel niet bereikbaar. Zij ontkende vrijdag dat het station zou gaan uitzenden op RTL FM. Dat lijkt echter wél zo.

Radio.nl speculeert intussen dat Sky Radio van het huidige RTL FM een Gouwe Ouwe Zender wil maken. Een format waarmee Ton Lathouwers in de eerste helft van de jaren ’90 de concurrentie aan wilde gaan met de Radio 10 Groep, omdat die met Love Radio weer wat marktaandeel wilde afsnoepen van Sky Radio, dat destijds alleen nog op de kabel zat. Toen de 100.7 FM aan Sky Radio werd toegewezen, stopte ook de Gouwe Ouwe Zender.

Strategisch

De vraag is of zo’n gouwe ouwe station – of een nieuwe HitRadio – een kans van slagen heeft. Concurrenten als Radio 10 Gold en Radio 538 zitten op de kabel én in de ether. Dus mogelijk is marktaandeel niet het hoofddoel en gaat het om een strategisch slimme zet. Door een overname van RTL FM kan de concurrentie Sky Radio niet ‘aanvallen’ met een zelfde soort format. En de paar luisteraars die RTL FM nog had, stappen dankzij de reclame misschien wel over naar de 101 FM.

Lees ook:
[ Audio ] RTL FM draait continu dezelfde playlist
Wordt RTL FM straks HitRadio onder de vlag van Sky?
[ Audio ] Sky-promo’s en nieuwslezers op RTL FM
Sky Radio ontkent overname van RTL FM
Radio past niet meer in "prioriteiten" van RTL
Begint Sky Radio vierde Nederlandse radiozender?
RTL onderhandelt over "continueren" format RTL FM
________________________________________________________________

Lees ook:Wordt RTL FM straks HitRadio onder de vlag van Sky?
Lees ook:100%NL had “geen contact” met RTL over kabelpakket
Lees ook:Cerfontaine: “Sky Radio wil RTL FM graag hebben”
Lees ook:TMF HitRadio verdubbelt marktaandeel middagprogramma
Lees ook:“Oud-medewerkers van Sky wilden kabelfrequenties”

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Radiodirecteur Kioe Yap: RTL FM is niet verkocht

 1. Erwin

  Ontkennen is erkennen….

    /   Reply  / 
 2. Redactie

  Maandag hopen we wat meer duidelijkheid te krijgen van Sky Radio.

    /   Reply  / 
 3. Erwin

  Laat me raden…die zullen het wederom weer ontkennen.
  Hoe heet die vent ook al weer tijdens de oorlog in Irak…oja, El Sahaf…

    /   Reply  / 
 4. Herman

  Ach mensen. Kioe Yap en/of RTL moeten dit wel roepen, omdat RTL minder geld krijgt, wanneer er geen honderd procent doorgifte meer is.
  Als alle netten dit zogenaamde RTL blijven doorgeven, betaalt Sky 100% aan RTL. Als de helft van de kabelnetten stoppen, dan hoeft Sky ook nog maar de helft van het bedrag te betalen. Zo zit de deal in elkaar!

  RTL is er financieel dus bij gebaat, dat de kabeldoorgifte doorgaat. En Sky is er voor z’n list ook bij gebaat.

  Het wordt tijd dat de kabelaars inzien, dat dit een truc is van de “Firma’s List-en-Bedrog”. Ze moeten RTL FM er vanaf knikkeren, en de plek aan Herbert Visser gunnen. Die heeft dat inmiddels verdiend met z’n 100%NL!

    /   Reply  / 
 5. Kees

  “RTL FM is niet verkocht. Dat heeft radiodirecteur Kioe Yap van RTL Nederland telefonisch gemeld aan de redactie van Radioactive Blog.” Ondertussen vroeg Kioe Yap zich af waarom z’n neus ineens een stuk langer werd…….. :-) :-)

    /   Reply  / 
 6. David de Jong

  Sja…misschien dat ‘nog niet’ verkocht is en dat er met ‘terugwerkende kracht’ verkocht zal zijn, wat alles wat nu gebeurt kan verklaren en alles in afwachting is van defintieve ondertekening? Alles leest hier zo nauw en letterlijk wat betreft de gegeven verklaringen. De ‘geen commentaar’ melding van Yap is interessant in combinatie met die Sky Radio promo’s.

  Want nee Sky Radio zendt hier niet uit, maar het wordt wel als operatie van (een dochter van) Sienna Holding BV uitgevoerd (Sky Radio Groep), zo ziet her ernaar uit.

  PS vage geheimzinnigheid troef is RTL wel gewend om uit te stralen. Ik herinner met dat met de komst van Rob Stenders destijds van journalisten geëist werd om ervoor te tekenen zijn naam niet te publiceren ivm zijn komst bij RTL Nederland voor een bepaalde datum in ruil voor een interview met hem op straffe van…. Wie dat tekende was voor zichzelf de sigaar…

    /   Reply  / 
 7. David de Jong

  PS2 andere truck kan nog zijn dat RTL FM niet verkocht is, maar dat alleen de ‘assets’ zijn verkocht, oftewel de kale kabeldistributie of alleen de BV waar alleen de kabelcontracten van RTL FM inzitten (Music Country BV). (dat laatste is trouwens logisch, omdat RTL FM BV de oude etherlicentiehouder was en ook de procederende partij tegenover de staat was en die zullen ze niet verkopen lijkt me!)….maar goed hopelijk binnenkort meer duidelijkheid!

    /   Reply  / 
 8. Herman

  @ David

  ‘Tuurlijk is de organisatie “RTL FM” niet gekocht of verkocht.

  Wat moet Sky met die organisatie? Reclamecontracten liepen er niet. Op de paar man personeel zat Sky ook niet te wachten. En Sky wil helemaal niet gaan procederen om een schadeloosstelling. Strikt genomen is het berdijf “RTL FM” dan ook NIET verkocht.
  De kabelcontracten zijn verkocht, en dat maakt het interessant, want de kabelmaatschappijen hebben hun contracten (inmiddels) met “RTL FM”. Nu de organisatie RTL FM er geen gebruik meer van maakt, kunnen ze van de kabels afgehaald worden. DAT maakt het nu gevaarlijk voor Sky. DAT is waarom je officieel niks te horen krijgt.

  Het lijkt trouwens een haastklus, om nieuwe concurrenten de pas af te snijden. Het klinkt niet best. Niet des Sky’s. Enkele jaren geleden begon Radio 103 veel professioneler. Dat stond vanaf dag één als een huis. Dit is broddelwerk.

    /   Reply  / 
 9. David de Jong

  Herman: het hangt er vanaf hoe en aan wie dit is verkocht. Bij mijn weten zijn de kabelcontracten op naam van Music Country BV. Als ze die verkocht hebben is de formele contractspartij vanuit de kabelexploitanten dezelfde. Als ze de assets hebben verkocht zonder BV en in een nieuwe BV hebben ondergebracht is er een nieuwe contractspartij en heb je gelijk. Laat onverlet dat het format aan het veranderen is en dat voor programmaraden reden kan zijn in een aantal gevallen om de adviezen aan te passen…En: sowieso einde contractsduur kan een kabelaar eea opzeggen..

    /   Reply  / 
 10. David de Jong

  Helaas heb ik een misser begaan mbt HitRadio. Dit komt niet vaak voor, maar eens moest het gebeuren. Zie mijn site, http://www.dutchmedia.nl/weblog Het is mij volstrekt onduidelijk wat er gaat gebeuren.

  David de Jong

    /   Reply  / 
 11. Joost

  Het begint inderdaad wel een heel raar verhaal te worden. Sky die nu de uitzendingen verzorgd, maar waarom zou RTL dat uitbesteden? Erg vaag allemaal. Het is echt afwachten totdat ze wat naar buiten brengen.

    /   Reply  / 
 12. Thomas

  @David, soms hebben bronnen het gewoon niet bij het juiste eind. Hoe was de regel ook alweer? Als twee bronnen onafhankelijk van elkaar hetzelfde melden, dan mag je het feit als gecheckt beschouwen. Dan heb jij als journalist aan je plicht voldaan, toch? Jammer, het was een leuke primeur geweest! Volgende keer beter. Succes!

    /   Reply  / 
 13. Jasper

  Wat is dat nu weer voor onzin? Als ik twee dronken zatlappen vindt die beweren dat de zon blauw is (net als zijzelf) dan is de zon toch nog niet blauw?

    /   Reply  / 
 14. Thomas

  @Jasper, dat snap ik ook wel :-) . Ik bedoelde dat je er ondanks zorgvuldig werken wel eens naast kunt zitten. Het is elke journalist wel eens overkomen dat-ie iets meldt, dat later niet blijkt te kloppen. Bijvoorbeeld omdat er nieuwe feiten zijn, die je eerst nog niet kende.

    /   Reply  / 
 15. Jasper

  Klopt. Fouten maken doet iedereen. En dat bewijst weer dat die regel van ’2 keer gecheckt, dus is het waar’ onzin is. Je moet checken totdat *jij* als journalist erop vertrouwt dat iets waar is. Je kunt je niet verschuilen achter je bronnen; het is jouw taak als journalist om te zorgen dat je bronnen betrouwbaar zijn.

  Anyway. De fout is erkend en hersteld, dus dat maakt alles weer goed. Journalisten zijn daar open over. Hoernalisten niet.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>