Hart van Nederland op Yorin FM?

Surprise! Hart van Nederland, het regionieuws- programma van SBS 6, krijgt mogelijk een variant op de onlangs overgenomen radiozender Yorin FM. Dat heeft programmadirecteur Eric van Stade gezegd op BNR Nieuwsradio.

SBS zou onderzoeken of Hart van Nederland past binnen de nieuwe positionering (zeg maar de nieuwe programmafilosofie) van Yorin FM. Het is de bedoeling dat de resultaten van die nieuwe opzet in april al te horen zijn.

Als dit een serieus plan is, dan lijkt het erop dat het huidige Yorin FM een familiezender gaat worden met laagdrempelige muziek- en infotainment- programma’s. Misschien maakt Cilly Dartell dan weer haar rentree op de Nederlandse radio?

Het hangt er vanaf hoe ze het gaan aanpakken, maar ik zet bij voorbaat al vraagtekens bij het toepassen van tv-formules op de radio. Noordzee FM heeft eerder bewezen dat een concept à la SBS Shownieuws / RTL Boulevard, gepresenteerd door BN-ers, geen garantie is voor succes. Radio en tv zijn nu eenmaal totaal verschillende media. Met die gedachte in het achterhoofd is er toch wel een leuke radiozender van te maken.
________________________________________________________________

Lees ook:Colin Banks en Marjon Keller nieuwe dj’s bij 100% NL
Lees ook:Radio Noordzee Nationaal op kabel in Den Haag
Lees ook:‘Yorin krijgt uniseks voornaam’
Lees ook:Q-music is jarig: 5 jaar Q in Nederland
Lees ook:Minder verlies voor radiotak RTL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>