‘Yorin krijgt uniseks voornaam’

De nieuwe naam van Yorin FM wordt een voornaam van één lettergreep en is uniseks, dus een naam die je aan zowel een man als een vrouw kunt geven. Dat melden bronnen rond de radiozender aan de redactie van Radioactive.blog.nl. Zij weten ook al meer over de beoogde doelgroep.
Het huidige Yorin FM wordt een zender die zich richt op vrouwen van 20-34 jaar, maar niet alleen. Ook een mannelijk publiek wordt aangesproken. De ‘core target’ bestaat echter uit jongvolwassen vrouwen. Dat sluit aan bij eerdere geruchten dat de zender een vrolijk karakter krijgt met veel hits en songs uit de jaren negentig.

De betrokkenen zijn minder duidelijk over de rol van Rob Stenders. Hij houdt tot het laatste moment in het midden of hij wel of niet bij het station betrokken blijft. Hoewel zijn meest recente uitzending op een afscheidsprogramma leek, hoeft dat dus niet zo te zijn. Volgens SBS is hij momenteel met vakantie.

Evert Santegoeds van Talpa’s Entertainment Live meldde woensdagavond dat Jeroen Kijk in de Vegte in de race is als presentator van de nieuwe ochtendshow. Kijk in de Vegte is bekend als vaste invaller voor Albert Verlinde bij RTL Boulevard en was de laatste tijd bij Yorin FM sidekick van Rob Stenders.

De laatste jaren was Yorin FM ondanks een goede etherdekking weinig succesvol. Zelfs bekende dj’s als Rob Stenders en Robert Jensen kregen de luistercijfers niet omhoog. Bij de laatste meting van Intomart GfK over januari-februari 2006 scoorde Yorin FM slechts 2,5% marktaandeel. SBS heeft na de overname van het station Gerard Timmer aangesteld als radiodirecteur. De voormalige BNN-directeur en Omroepman van het Jaar 2004 moet het tij gaan keren.

Lees ook:
Hart van Nederland op Yorin FM?
Yorin FM verTimmert programmering
Gerard Timmer gaat Yorin FM verbouwen
________________________________________________________________

Lees ook:[Audio] KidV bekritiseert Jensen
Lees ook:Albert Verlinde met primeur terug op de radio
Lees ook:KidV: geen vrienden met Jensen
Lees ook:Jeroen Kijk in de Vegte als “ambachtelijk” storyteller
Lees ook:RTL moet Kas van Iersel terug in dienst nemen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Yorin krijgt uniseks voornaam’

 1. Herman

  Caz! Caz.nl

    /   Reply  / 
 2. Ruud

  Caz? Wat een naam..

    /   Reply  / 
 3. Thomas Giger

  Tis weer eens wat anders. In Amerika geven ze zelfs dierennamen aan stations, Fox-FM enzo, je kunt het zo gek niet verzinnen..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>