Minder verlies voor radiotak RTL

De radiozenders van RTL Nederland hebben in 2005 minder verlies geleden. Dat blijkt uit de gisteren bekendgemaakte jaarcijfers. Het resultaat van RTL FM en Yorin FM was samen 8 miljoen euro in de min. Een jaar eerder werd nog 15 miljoen euro verlies gemaakt. Voor de hele organisatie was 2005 overigens het beste jaar ooit, meldt het bedrijf in haar persbericht.
In de cijfers zijn de resultaten van het dure en slecht scorende Yorin FM nog meegenomen. Het station werd in februari 2006 verkocht aan SBS. RTL Nederland richt zich vanaf nu op het overgebleven RTL FM. De radiozender is relatief goedkoop en doet het vrij goed.

Het bedrijf heeft blijkbaar veel vertrouwen in de toekomst (ondanks de onzekerheid over het wel of niet mogen houden van de FM-frequenties). Vorige week is Kioe Yap aangesteld als nieuwe radiodirecteur. Hij wil het marktaandeel in de komende jaren laten doorgroeien naar ongeveer 6%.
________________________________________________________________

Lees ook:Radiostations RTL draaiden 6 miljoen euro verlies
Lees ook:Sky Radio geraakt door slechte advertentiemarkt
Lees ook:KPN opnieuw grootste radioadverteerder in 2006
Lees ook:Sterke winstdaling RTL Group
Lees ook:RTL Group heeft goed eerste half jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>