Sterke winstdaling RTL Group

Mediabedrijf RTL Group SA heeft in 2008 een fors lagere winst geboekt dan in het jaar ervoor. De grootste exploitant van commerciële radio- en televisiestations in Europa is in Nederland eigenaar van RTL 4, 5, 7, 8, en van radiozender Radio 538. De RTL Group behaalde vorig jaar een nettowinst van 194 miljoen euro, tegenover 563 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg wel licht met 1,2 procent tot 5,77 miljard euro. De winstval werd vooral veroorzaakt door een afschrijving van 337 miljoen euro op de televisieactiviteiten in de Groot-Brittannië.


De RTL Group is met 44 televisiestations en 32 radiostations het grootste omroep-bedrijf van Europa. Het bedrijf dat voor ruim 90% in handen is van het Duitse mediaconcern Bertelsmann, zegt gezien de huidige stand van de advertentiemarkt geen verwachting voor 2009 af te kunnen geven.

Eerder gaf RTL Nederland al aan dat ze merkt dat de economische teruggang voor veel onrust zorgt in de adverteerdersmarkt. Over Radio 538 zegt RTL-topman Bert Habets dat daar de luistercijfers niet onder druk staan. De recessie heeft zelfs wat voordelen wat betreft commercials. Al met al bewees Radio 538 in 2008 ‘financieel haar toege-voegde met een bijdrage van 29 miljoen euro aan het bedrijfsresultaat’, aldus Habets.


Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Vergeet je e-mailadres niet achter te laten bij het stemmen, want iedere 100ste stemmer wint ook prijzen!


Lees ook:RTL Group heeft goed eerste half jaar
Lees ook:RTL boekt forse winstgroei dankzij Radio 538
Lees ook:Nieuwe mediadirecteur voor RTL Nederland: Arno Otto
Lees ook:Mediabedrijven nog niet somber over crisis
Lees ook:Overname Radio 538 blijkt gouden greep voor RTL

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sterke winstdaling RTL Group

  1. Pingback: Groot verlies voor moederbedrijf Sky Radio Group | Radioactive

  2. Pingback: Halvering winst RTL door daling advertenties | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>