Radiostations RTL draaiden 6 miljoen euro verlies

De voormalige radiostations van RTL Nederland, Yorin FM en RTL FM, hebben in 2006 een verlies geleden van 6 miljoen euro, meldt Broadcast Magazine. De twee zenders maakten een winst van 2 miljoen euro (voor rente en belastingen, EBITA) op een omzet van eveneens 2 miljoen, maar alleen dankzij een bedrag van 8 miljoen dat de overheid heeft terugbetaald omdat dit onterecht in rekening was gebracht voor de FM-licenties.

De 6 miljoen euro verlies plaatsen de keuze om te stoppen met radio in een logisch daglicht. RTL Nederland bood bij de veiling in 2003 voor Yorin FM 32,9 miljoen euro, voor RTL FM 22,9 miljoen (voor een periode van acht jaar en drie maanden). Bedragen die veel radiozenders nauwelijks kunnen terugverdienen.

Sky, 538 en BNR

Uitzonderingen zijn in ieder geval Radio 538 en Sky Radio. Ondanks de hoge bedragen die zij boden, respectievelijk 57 en 56 miljoen, zijn hun marktaandelen groot genoeg om rendabel te kunnen zijn. Ook BNR Nieuwsradio zou winstgevend zijn, doordat het lage marktaandeel bij 10+ wordt gecompenseerd door de relatief lage licentiekosten van 1,3 miljoen euro.

Zie ook:
Dossier RTL FM

Lees ook:Minder verlies voor radiotak RTL
Lees ook:Gepeperde rekening voor commerciƫle radio
Lees ook:KPN opnieuw grootste radioadverteerder in 2006
Lees ook:RTV-acties giro 555 leveren acht miljoen euro op
Lees ook:‘Music For Life’ van StuBru haalt 3,5 miljoen euro op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>