ANWB wil verkeersinformatie via radio inperken

Radioactive.blog.nl | Filelezer geeft verkeersinformatie [ foto ANWB ]De ANWB wil vanaf april grotendeels stoppen met live verkeersinformatie op de radio. Dat meldt de weggebruikersbond vandaag op haar website. Alleen op de publieke zenders Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 4 worden de files nog live voorgelezen.
Andere omroepen krijgen verkeersinformatie via voicetracks. Dat zijn digitale geluidsbestanden, die vantevoren zijn opgenomen en via internet worden verstuurd naar de radiostations. Volgens mij gaat de charme er zo wel vanaf, want juist dat praatje tussen de dj en filelezer is altijd wel leuk. Hoe dit in zijn werk gaat, kun je lezen in een impressie op deze site.

Radioactive.blog.nl | De maatregel maakt deel uit van bezuinigingen bij de weggebruikersbond, waardoor veel banen op de tocht staan. Ik hoop dat Wendy Duivenvoorde in elk geval mag blijven. Zij heeft een fris geluid en een mooie stem, die het filerijden een stuk aangenamer maakt. Ik stem soms speciaal op het 3FM-nieuws af, omdat zij daarna de verkeersinfo leest ;-) . Ik had trouwens ook een bepaald beeld bij haar stem, maar dat bleek totaal niet te kloppen. Grappig.

________________________________________________________________

Lees ook:[Audio] Kick-off nieuwe programmering 100%NL
Lees ook:Radio 538 gaat samenwerking aan met VidiGo
Lees ook:Op bezoek bij.. openingsfeest 100%NL (foto)
Lees ook:Eerste geluid binnen drie dagen geraden
Lees ook:V-Radio zoekt V-Fabulous people

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>