Harry de Winter eert Jan Douwe Kroeske met Kink Award

Muziekkenner Jan Douwe Kroeske presenteerde vorige week donderdag precies 10 jaar het programma ‘2 Meter De Lucht In’ op Kink FM. Het radiostation liet die dag het beste uit het 2 Meter Sessies archief horen en Jan Douwe deelde hij zijn mooiste herinneringen met de luisteraars. Om zijn inzet in de muziekindustrie te eren zal hij op Crossing Border door Harry de Winter een Kink Award uitgereikt krijgen.


Kroeske werd vooral bekend met zijn 2 Meter Sessies. Sinds 1987 zijn er al meer dan 1000 sessies opgenomen met bekende nationale en internationale artiesten. In het verleden registreerde Jan Douwe Kroeske sessies met Radiohead, Coldplay, R.E.M. en Foo Fighters. In 1999 ging de programmamaker aan de slag bij Kink FM om ‘2 Meter De Lucht In’, ‘2 Meter Live’ en later ‘De Droomlijst’ te presenteren.

Crossing Border

Het Haagse Crossing Border, dit jaar van 19 tot en met 21 november, is het jaarlijks grootste Europese festival waar de combinatie van literatuur, muziek, film en beeldende kunst centraal staat. Dit jaar staan op Crossing Border bands als Grizzly Bear, Monsters of Folk, Newton Faulkner en Patrick Watson.

Muziekgoeroe Jan Douwe Kroeske: “Crossing Border is voor mij een bijzondere plek. Het is de plek om nieuwe muziek te ontdekken en daarbuiten is het een erg intieme locatie om geweldige radio te maken.”

Live uitzending

Vanuit het Nationeel Toneel gebouw zal Kink FM live uitzenden en artiesten ontvangen. Deze bands en singer/songwriters komen langs in de Kinkstudio voor een live sessie. De uitzendingen van Kink FM vanaf Crossing Border worden gepresenteerd door Kink FM dj’s Jan Douwe Kroeske, Henk Kanning, Diederik van Zessen, Arjen Grolleman, Metha de Vos en Leon Verdonschot.

Zie ook:
- Muziekgoeroe Jan Douwe Kroeske 10 jaar op Kink FM

Lees ook:Muziekgoeroe Jan Douwe Kroeske 10 jaar op Kink FM
Lees ook:Jan Douwe Kroeske 25 jaar op de radio
Lees ook:Eerste gepresenteerde programma op MyRadio: 2 Meter De Lucht In
Lees ook:Jan Douwe Kroeske doet nieuwe ochtendshow Kink FM
Lees ook:Ook programmering Kink FM op de schop: Ingrid Perez in de ochtend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>