1 April grappen op de radio

Niets of niemand kun je vandaag serieus nemen. Bij ieder nieuwtje moet je vraagtekens plaatsen, want is het wel waar wat er gesteld wordt? Het is vandaag 1 april en dus moet je op je hoede zijn. In het verleden hebben we al wat leuke 1 april grappen op de radio meegemaakt en ook vorig jaar probeerde een enkeling de menigte in een grap te laten stinken. Dit jaar lijkt Radio 1 de luisteraars te doen willen geloven dat er een nieuwe tune voor Het Oog komt.

Sinds afgelopen weekend doen op twitter al de geruchten dat het programma ‘Met Het Oog Op Morgen’ vanaf donderdag na 35 jaar en ruim 10.000 uitzendingen een nieuwe openingstune zal krijgen.

Al die tijd is na het nieuws van 23:00 uur Reinhard Mey te horen geweest met ‘Gute Nacht Freunde’. En als je het mij vraagt, blijft dat nog wel een tijdje zo, want donderdag is het toevallig 1 april. Toevallig? Ehm… nee.

Beste grap

Nieuwsredacties in Nederland worden op een dag als 1 april overspoeld met nieuwsberichten waarvan niet direct duidelijk is of het waar is of niet. Veel bedrijven en instellingen willen van 1 april gebruik maken en middels een ludieke grap de aandacht op zich vestigen.

De makers van Buro Renkema, Arjen Lubach en Pieter Jouke, legden vorig jaar in NOS Headlines uit wat nou een goede 1 aprilgrap is. Luister het fragment hier.

1 april 2010

Heb jij een goede 1 april (radio)grap gespot? Deel het met anderen hieronder in het reactieveld!

Lees ook:1 April grappen op de radio
Lees ook:1 april 2011: radiograppen op een rij
Lees ook:Sekstape Frank Dane was een grap
Lees ook:Houd je hoofd koel met Ruuds Koele Quiz
Lees ook:Politiek op de radio: 538 vanuit de Tweede Kamer

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “1 April grappen op de radio

  1. Thomas

    1 van de beste grappen ooit, een jaar of 10 geleden op Radio Noordzee. daar zeiden ze dat de EU had besloten dat elke liedje gemaakt in de EU in elk geval 1 couplet of refrein in een andere EU taal moest bevatten. Goede grap en zoveel boze reacties!

      /   Reply  / 
  2. Eddie

    @Dooye Stenders gaat gewoon naar Powned, hoor. Anders hadden we daar gisteren (dus op 1 april) ofwel meer over gehoord, of er was bekend geworden dat het inderdaad een grap was. Maar niets van dat alles…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>