Twittergids maakt Top 100 van radiotwitteraars

Nog even over Twitter. Ik raak niet uitgepraat over de hype van 2009 die ook door de radiostations en dj’s opgepikt wordt. Twee journalisten van het gratis dagblad De Pers noemen Twitter ‘masturberen met je ziel’, maar zij hebben het principe van het microbloggen duidelijk niet begrepen. Twitteren is veel meer dan enkel je eigen ego strelen (toch?). De mogelijkheden zijn eindeloos en ik voorzie dat Twitter zelfs een nieuwsmedium wordt. Nu zijn er steeds meer Twitteraars in radioland en om het overzicht te behouden, heeft Twittergids.nl een top honderd samengesteld van Nederlandse Twitteraars (wanneer wordt dat een officieel woord in de Van Dale?).

Vorige week zette Radioactive al een aantal twitterende radio-dj’s op een rijtje, maar waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? Twittergids.nl heeft namelijk de Twitteraars met de meeste ‘volgelingen’ in een lijst geplaatst. Bovenaan de radiotwittergids staat 3FM-dj Michiel Veenstra met bijna 1.600 followers die zijn verrichtingen via Twitter in de gaten houden.

Alle belangrijke twitterende radio-dj’s zijn terug te vinden in de Twitter Radio Top 100. Met 36 volgelingen zou ik met Radioactive toch ook in die top honderd moeten staan. Of is deze publieke sollicitatie voor een plek in de lijst weer te veel egostreling? 

Zie ook:
- Radiozenders ontdekken massaal Twitter
- Volg de radio-dj’s via Twitter

Lees ook:Twitter Radio
Lees ook:RadioLab zaterdag van start
Lees ook:Michiel Veenstra meest invloedrijke BN’er op Twitter
Lees ook:Volg de radio-dj’s via Twitter
Lees ook:Radio-dj’s Michiel Veenstra en Tiesto invloedrijkste Nederlanders op Twitter

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Twittergids maakt Top 100 van radiotwitteraars

  1. Steurtje

    Ik mis ook de fanatiek twitterende ruuddewildnl en Menno Barreveld… die lijst is nogal selectief en aanmelden is onmogelijk… beetje vreemd niet?

      /   Reply  / 
    1. Jorn

      Aan de hand van de woorden in je ‘Twitter Bio’ word je wel of niet opgenomen in de lijst. Misschien moeten Menno en Ruud even los het woord ‘radio’ in hun bio zetten…

        /   Reply  / 
  2. Torsten Colijn

    Naast Radio heeft Twittergids ook tal van andere overzichten gemaakt. Slim. Trouwens, de Twitterfeed van Radio 4 krijgt bijna met de dag meer volgers. Ben benieuwd hoe dat zal gaan met het aanstaande downloadproject.

      /   Reply  / 
  3. Thomas

    mooie site, dat twittergids!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Ruud de Wild blijkt huisschilder van Paul de Leeuw | Radioactive

  5. Pingback: Overzicht 2009: Dit mocht je niet missen! | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>