Radio is springlevend!

Wie dacht dat radio helemaal in de verdruk-king zou komen door de opkomst van mp3-spelers, multimediatelefoons, podcasts en tal van webstations, die heeft het voorlopig niet juist. Radio is springlevend, sterker nog, radio is bezig met een comeback.

Tieners luisterden in het jaar 2007 gemiddeld drie uur minder naar radio dan negen jaar daarvoor. Uit een Amerikaans onderzoek van Paragon Media Strategies blijkt de dalende aandacht voor radio voorbij is, radio is bezig aan een heuse comeback.

Uit het onderzoek blijkt dat 54% van de 14 tot 24-jarigen weer meer naar de radio is gaan luisteren, ondanks dat ze nog steeds net zoveel muziek (circa 400 nummers) op hun mp3-speler hebben staan als vorig jaar. "Radiostations weten zich beter te binden met die mensen", is de conclusie volgens een van de onderzoekers. "En de muziek is waarschijnlijk ook interessanter." Dat meldt website Bright donderdag.

De conclusie van het onderzoek bevestigt enigszins mijn onderbuik-gevoel. De technische ontwikkelingen zullen het radiolandschap naar mijn mening verder blijven veranderen, maar het persoonlijke van een radio-dj, een nieuwslezer, een update van het weer, dat verdwijnt niet.

Wanneer ik een uurtje in de auto naar de mp3'tjes op de hard disc luister, of er een cd'tje in druk, dan krijg ik al snel het idee van de buitenwereld afgesloten te zijn. Mensen kunnen uren naar hun eigen gekozen muziek luisteren, maar men wil ook vermaakt worden, op de hoogte gehouden worden van de actualiteiten én verrast worden door de muziekkeuze van het radiostation, of beter nog, door die van de dj achter de microfoon.

Lees ook:Meer zenders of beter geluid boeit jongeren niet
Lees ook:Sky Radio populair in de atuo
Lees ook:1,7 miljoen luisteraars voor derde Evergreen Top 1000
Lees ook:Albert Heijn opnieuw beste radiocommercial van de maand
Lees ook:3,3 miljoen luisteraars voor ‘The Best Of…’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>