240 Minuten meer muziek per week op 3FM

Radio 3FM"All For Music" is de slogan van Radio 3FM en dat sinds kort zit je er ook goed voor "More Music". Welgeteld draait 3FM vier uur meer muziek per weer. Daarmee komt de de popzender tegemoet aan de vraag van de luisteraar die de muziek waardeert en graag nog meer muziek wil horen. Radio 3FM hoopt met de 240 extra muziekminuten haar positie als publiek platform voor nieuwe muziek te kunnen versterken.

Florent Luyckx, zendermanager van 3FM over de lichte wijziging in het format van de zender: "3FM investeert voortdurend in de communicatie met zijn luisteraars om scherp te krijgen hoe we de programma's nog verder kunnen verbeteren. Gebleken is dat de waardering voor de muziek op 3FM de afgelopen twee jaar flink is gestegen en dat de 3FM luisteraar over het algemeen vindt dat we nog meer muziek moeten laten horen dan we in de afgelopen jaren hebben gedaan. Dat was voor ons de aanleiding om binnen alle programmaformats in de dag- en avondprogrammering meer ruimte te creëren voor muziek met als resultaat ruim 4 uur meer muziek per week."

Meer muziek vind ik geen probleem, wanneer het maar niet meer van hetzelfde is, met andere woorden, te veel herhaling. Gelukkig wordt de ruimte die het 3FM-muziekformat met de wijziging heeft gewonnen, ingevuld met vrije keuzes van de dj's en dat levert per saldo vooral aandacht op voor nieuwe muziek. Daarnaast geeft het de dj's volgens mij ook meer een eigen gezicht; doordat ze meer vrije keuze hebben leer je hun eigen smaak beter kennen. Goede zaak lijkt mij!

Zie ook over 3FM:
- Nu ook ringtones van lunchprogramma Rob Stenders
- Paul Rabbering presenteert kinderquiz op ZAPP
- Giel op vakantie, Veenstra uit de veren
- 'Giel' krijgt uurtje extra, Ekdom levert in

Lees ook:Giel Beelen gaat één uur langer door
Lees ook:Reacties 3FM, Vara en Avro op wijzigingen 3FM-ochtend
Lees ook:100.000 dollar voor 90 minuten gewichteloosheid
Lees ook:Q-music schiet luisteraar de ruimte in
Lees ook:‘Giel’ krijgt uurtje extra, Ekdom levert in

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “240 Minuten meer muziek per week op 3FM

  1. Peter

    Tja… mooi verwoord door meneer Luyckx… maar ik zal het even vertalen: “onze luisteraars zitten eigenlijk helemaal niet te wachten op die zichzelf zo belangijk vindende dom lullende blije eikel-dj’s”.

    Amen.

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Zo kun je het ook interpreteren. Er zit wel een verschil tussen gelul en interessante spreeks. Ik vind het op zich niet erg wanneer een dj veel praat, als het maar iets toevoegt, bijvoorbeeld zoals Paul Rabbering radio maakt. Daar kan ik uren naar luisteren.

      /   Reply  / 
  3. Bas

    Ik wist niet dat dit het probleem bij 3fm was. Zou ‘t zonde vinden als je Stenders en Rabbering minder aan het woord laat..

      /   Reply  / 
  4. Jasper

    Florent Luijckqx: “Bla bla bla bla bla bla.”

    Rekent u even mee? Er zitten 7*24=168 uur in een week. Als daarvan 4 uur meer muziek wordt, dan krijg je dus 4/168×100%=2,3% meer muziek, en omgerekend naar minuten is dat 1’25″ meer muziek per uur. Aangezien een plaatje 3-4 minuten duurt, krijg je per saldo dus eens per 3 uur een extra plaatje voor je kiezen.

    Geweldig. Dat is nu nog eens echt “Nog meer van muziek houden” zoals de nieuwe uuropener roept.

      /   Reply  / 
  5. Jorn

    Als je het zo relativeert verandert er per uur inderdaad niet veel. Het gaat echter wel alleen om de dag- en avondprogrammering, dus je moet rekening houden met circa 16 uur per dag. Maar je idee blijft hetzelfde, per saldo gaat het om één à twee nummers extra in drie uur tijd.

      /   Reply  / 
  6. Peter

    Het is vooral schokkend om te zien dat men hier een persbericht over uitstuurt… WAAROM?!!

      /   Reply  / 
  7. Ron

    het “teveel gelul op 3FM” is een imago-probleem waar de zender mee worstelt.

    Die 4 uur per week zit vooral in programma’s die over hun aandeel gesproken woord gaan, bij de programma’s die wel genoeg muziek draaien hoeft er dus niets te veranderen.
    Dus terugrekenen dat er nu anderhalve minuut muziek per uur bijkomt is onzinnig!

    Luister een uitzending van de Coen & Sander van pakweg een jaar terug en je zal merken dat ze tegenwoordig veel minder praten tussen de platen.

    Ik denk dat er maar weinig luisteraars zijn die er een probleem van maken dat een zender meer muziek gaat draaien. Toch opvallend hoeveel negatieve reacties dit op de welbekende fora opleverd.

      /   Reply  / 
  8. Robin

    @Ron Op zich is er niets mis mee om meer muziek te draaien. Het gaat er alleen om wat een kulverhaal 3FM er omheen bouwt. Dat slaat namelijk nergens op…meer muziek, terwijl het echt niemand opvalt…Tis nu namelijk komkommertijd en moet je toch iets verzinnen om weer mee in het nieuws te komen…

    Ik vraag me overigens af hoeveel het weer omlaag gaat als Giel een uurtje langer door gaat. Of zullen ze de inhoud van drie uur Giel nu over vier uur gaan uitsmeren? M.a.w. zal hij ook meer muziek gaan draaien?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>