‘Giel’ krijgt uurtje extra, Ekdom levert in

Giel BeelenBij de meeste commerciële radiozenders gaan de ochtendshows door tot 10:00. Ruud de Wild op Q-music is een uitzondering, want hij maakt om 9 uur plaats voor het 'Foute Uur', maar Edwin Evers op 538, Timo Kamst op Slam en Adam Curry op Arrow gaan allemaal door tot tien uur. Om er maar een paar te noemen. Giel Beelen is elke doordeweekse ochtend tot 9 uur te horen, maar daar komt vanaf 1 september verandering in.

De ochtendshow 'Giel' wordt vanaf die datum met één uur verlengd, zo werd maandag bekend. Die wijziging heeft tot gevolg dat Gerard Ekdom en zijn 'Arbeidsvitaminen' een uur moeten inleveren.

Met het verlengen van het ochtendprogramma van Giel Beelen wil 3FM beter aansluiten bij het ritme van de luisteraars, die steeds langer onderweg zijn naar hun werk. 'Arbeidsvitaminen', het langstlopende radioprogramma ter wereld, wordt vanaf 1 september 2008 ingekort en is tussen tien en twaalf uur te horen op de publieke zender.

In muziekprogramma dat dagelijks op vele kantoren uit de radio schalt, blijft nog wel ruimte voor gesprekken met muzikanten en BN'ers. Ook de 'Bedrijven Top 10' waarin de favoriete liedjes van het bedrijf van de dag gedraaid worden, blijft in het Avro-radioprogramma te horen, zo laat eindredacteur Arjan Snijders van 'Arbeidsvitaminen' weten.

Het lijkt er op dat 3FM het succes van de aanjager van de dag (de lead-in voor de rest van de programma's op de zender) wil verlengen om zo de luisteraars langer vast te houden. Maar zitten de luisteraar daar op te wachten? Willen de mensen die wél om 9 uur op hun werk zijn, niet gewoon muziek horen? Aan de andere kant, Edwin Evers gaat ook tot tien uur door en dat is al jaren een succes.

Wat vind jij van de aangekondige verandering in de ochtend?

Zie ook:
- Reacties 3FM, Vara en Avro op wijzigingen 3FM-ochtend
- Giel Beelen lachend het gerechtsgebouw uit

Lees ook:Giel Beelen gaat één uur langer door
Lees ook:Reacties 3FM, Vara en Avro op wijzigingen 3FM-ochtend
Lees ook:Giel Beelen gaat voor nog geen miljoen
Lees ook:Wild gerucht: Gerard Ekdom naar Q-music
Lees ook:Marisa verliefd op Caz!

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “‘Giel’ krijgt uurtje extra, Ekdom levert in

  1. Kokstra

    Beetje een vreemde zet, de Arbeidsvitaminen is het bestbeluisterde programma van 3FM. Waarom dat dan inkorten?

      /   Reply  / 
  2. Karel

    Jammer hoor, vind het prima op dit moment vanaf 9.00 naar Ekdom luisteren. Bij Evers is het laatste uur ook altijd een beetje een bijelkaar raapseltje.

      /   Reply  / 
  3. Jorn

    @Karel: Blijft toch met een ochtendshow waar luisteraars ieder ogenblik kunnen inschakelen. Wat de één om kwart over 7 gehoord heeft, kan een ander om kwart over 9 nog wel boeien. Zit in de ochtend dus altijd veel herhaling, bijeengeraapt van de voorgaande uren ;)

      /   Reply  / 
  4. riki

    Vind het ook jammer van deze beslissing. Ben zelf Giel al een tijdje zat, en nu gaat die wegpiraat nog langer door. Zonde dat een top dj als Ekdom daarvoor moet inleveren…

      /   Reply  / 
  5. Ramon

    ik snap niet wat iedereen zo goed vind aan Ekdom. Prima jock, maar meer toch niet?

      /   Reply  / 
  6. Hanno

    @Ramon: gedeeltelijk met je eens. Kvind Ekdom leuk, maar dan vooral in Ekstra-weekend. Een uurtje langer Giel kan wat mij betreft nooit kwaad! Kan ik weer wat langer uitslapen én hoef ik geen geniale radio te missen;)

      /   Reply  / 
  7. Martijn

    Zonde! Gerard zou juist meer uren moeten krijgen, ipv Giel.

      /   Reply  / 
  8. Ramona

    Ik vind het jammer dat ze aan de tijden hebben “gesleuteld”.
    Nergens voor nodig, immers, 3 uur voor elke dj in de ochtend is precies goed!!
    Ik vind Giel een leuke dj, maar mis nu toch echt wel Gerard om 9 uur….
    Wat een flauwekul om de reden ” de mensen zijn langer onderweg naar hun werk” te noemen, dan moeten ze ook de programering van ‘s avonds aanpassen, immers, het duurt dan ook langer voordat je thuis bent… (tssss)

      /   Reply  / 
  9. Jorn

    @Ramona: Daarom duren de meeste middagshows ook tot 19:00 uur. Vanwege de avondspits!

      /   Reply  / 
  10. Corwin

    Niks een uur meer, een uur minder zul je bedoelen.
    Arbeidsvitaminen een uur meer!
    Weg met die griezel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>