Avro wil stoppen met Nachtdienst

Na bijna 28 jaar wil de Avro te stoppen met het Radio 1-programma ‘De Nachtdienst’. Het nachtprogramma bestaat al sinds de jaren ’80 en lijkt te moeten verdwijnen omdat er te weinig mensen naar luisteren, dat meldt Radio.nl. Maar dat lijkt niet het enige argument te zijn, want de Avro moet vanaf september veel zendtijd inleveren ten koste van nieuwkomers Powned en WNL. Daarnaast krijgen Omroep Max en BNN aanzienlijk meer ruimte op de publieke radio en telelvisie.


‘De Nachtdienst’ is opvolger van ‘Nachtdienst’, dat al meer dan vijfentwintig jaar bestaat, als rechtstreekse opvolger van het ‘AVRO Service Station’ dat in 1979 begon. In al die jaren bleef één ding hetzelfde: de luisteraar speelt de hoofdrol. In het programma zijn in de loop der jaren vele duizenden vragen beantwoord.

Het nachtprogramma, dat in 2007 nog haar 25-jarig jubileum vierde, wordt gepresenteerd door Johan Doesburg en Astrid de Jong. Johan doet de uren van 01:00 tot 04:00 en Astrid aansluitend tot 07:00 uur in de vroege ochtend. ‘De Nachtdienst’ is nog tot september elke zondag te horen op Radio 1.

Lees ook:Meer dan 12.500 vragen in jubilerend Nachtdienst
Lees ook:Wakker blijven voor jubilerend Nachtdienst
Lees ook:Astrid de Jong wordt Nachtzuster
Lees ook:Astrid de Jong terug De Nachtdienst in
Lees ook:Roosmarijn Reijmer draait Nachtdienst

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Avro wil stoppen met Nachtdienst

  1. Ben

    Een andere oplossing was er ook niet. Ze hebben de afgelopen 2 a 3 jaar het format regelmatig gewijzigd. En het vakkundig gesloopt. Heb toevallig afgelopen weekend nog een stukje gehoord. Maar er is echt niets meer van over. Ik zapte weg. Zonde Zonde Zonde, dat deed ik vroeger nooit.

    Overigens moet de AVRO ook stoppen met Andermans Veren op Radio 2. Ook een erg leuk programma, wat zeker bij de publieke omroep hoort. Maar ja, het moet jonger / nieuwer / verser en waarom zouden we met Radio 2 niet nog meer gaan lijken op eenheidsworst.
    JAMMER!

      /   Reply  / 
  2. Jacoba

    Heel jammer dat ze het programma zo hebben veranderd… alleen maar verhalen van luisteraars ipv vragen voor en door luisteraars. Ik luister bijna nooit meer!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>