Astrid de Jong wordt Nachtzuster

Afgelopen weekend was de laatste uitzending van ‘De Nachtdienst’ te horen op Radio 1. Na ruim 28 jaar trok de Avro de stekker uit het nachtprogramma op de nieuws- en sportzender. Daardoor leek er een einde te komen aan het nachtbraken van Nachtdienst-presentatrice Astrid de Jong, maar ze keert terug in de donkere uren op Radio 1.

Op 6 september 2010 gaat op Radio 1 een nieuwe programmering van start. Vanaf dan zal Astrid de Jong voor omroep Max elke donderdagnacht het programma ‘Nachtzuster’ maken.

In het nieuwe radioprogramma krijgen hulpvragen een antwoord van niveau. Zo biedt de Nachtzuster hulp en verzachting bij vragen en zoektochten, met respect voor de luisteraar en zijn of haar ervaring en kennis.

In het programma staan mooie verhalen over bijzondere onderwerpen centraal, die de luisteraars met rijke ervaring graag met elkaar delen.

Astrid de Jong presenteert de Nachtzuster iedere donderdag op vrijdagnacht tussen 02:00 en 06:00 uur op Radio 1.

ZIE OOK:
- Avro wil stoppen met Nachtdienst
- Astrid de Jong terug De Nachtdienst in

Lees ook:Avro wil stoppen met Nachtdienst
Lees ook:Astrid de Jong terug De Nachtdienst in
Lees ook:Wakker blijven voor jubilerend Nachtdienst
Lees ook:Astrid de Jong verlaat BNN voor freelancebestaan
Lees ook:Meer dan 12.500 vragen in jubilerend Nachtdienst

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “Astrid de Jong wordt Nachtzuster

  1. Paul Jansen

    En al die omroepen zich maar profileren! En allemaal maar zendtijd opeisen. Past Astrid de Jong niet meer bij de AVRO, dan kan ze toch nog altijd terecht bij de bejaardenomroep Max? En overal maar doorleuteren met slapeloze luisteraars die zichzelf interessant vinden en denken dat ze de rest van slapeloos en/of werkend Nederland met hun prietpraat kunnen lastigvallen. Een verschrikkelijke vorm van radio die uit de ether moet en waarvoor internetradio een prima medium is. Dus Astrid, vestig je eigen radio op internet met je specifieke schare bewonderaars. Kun je ook niet meer ontslagen worden en daarover maanden zeuren op de radio.

      /   Reply  / 
  2. Evert

    Paul ben het niet met je eens. Astrid is de enige presentatrice die een voor iedereen toegankelijk programma maakt. Ook ik ben vaak wakker en geloof me … op alle andere nachten zijn er van die plaatjesdraaiers die muziek draaien die je helemaal niet wilt horen: laat staan ‘s nachts. De muziek die je wél wilt horen heb je toch immers zelf op je telefoon of pc staan. Ik heb de grote bewondering voor Astrid, om een gesprek aan te gaan met Jan en Alleman. Kunnen we afspreken dat jij naar al die JD’s luistert die weetjes oplepelen uit de Amerikaanse muziektijdschriften en snoeiharde muziek draaien. Voor mij mag Astrid iedere nacht op de radio ! Stom van de AVRO om haar kwijt te raken.

      /   Reply  / 
    1. sjo

      helemaal eens met evert.altijd leuke nachten met astrid.gr.sjo

        /   Reply  / 
      1. gert

        BEN HET EENS MET EVERT.

          /   Reply  / 
    2. Buitenspeelgoed

      Ik ben erg benieuwd hoe het programma gaat worden, ik zit klaar iig! Succes er mee!

        /   Reply  / 
  3. Paul Jansen

    Tja, als je tot de doelgroep van dit gebabbel behoort ……

      /   Reply  / 
  4. camien

    Klasse voor de presentatie van Astrid en het niveau van de nachtprogramma’s die zij presenteert. Ik vind het programma boeiend, interessant en de muziek passend voor een nachtuitzending.
    Het doet er voor mij niet toe of ze bij de Avro of OmroepMax presenteert. Het belangrijkste is dat Astrid niet verloren is gegaan voor de radio.

      /   Reply  / 
  5. Paul Jansen

    Dit soort gebabbel is prima op zijn plaats in een kroeg, dorpshuis, bejaardensociëteit, ziekenomroep of andere plaatsen waarvoor een sociale academie opleidt. Maar dat geleuter met luisteraars die meestal nergens verstand van hebben maar vol vooroordelen zichzelf o zo graag horen praten, dat geneuzel hoort niet thuis op de radio. Daarvoor is de zendtijd te kostbaar. En zeker hoort het niet op radio1. Dat is de zender voor nieuws, wetenschap, cultuur en politiek (sport zou ook naar radio2 moeten verhuizen, trouwens). Programma’s zoals Met het oog op morgen, Kunststof, Radiojournaal, Nachtrijder, Tros nieuwsradio, Casa Luna (eerste uur) die zijn karakteristiek voor radio1, zowel qua inhoud als qua vorm. Die kletsprogramma’s met luisteraars passen daar topaal niet in. Weg ermee dus, op zijn minst naar radio2.

      /   Reply  / 
  6. Marcel Bas

    Wat een heerlijk programma, die Nachtzuster. Ook nu is het luisteren ernaar me een waar genoegen. Wat vreemd dat de AVRO het programma heeft geschrapt.
    Als nachtprogramma op Radio 1 is dit zeer geschikt omdat het informatie bevat, Astrid de Jong de tijd neemt met de luisteraars en inbellers, en zeker ook omdat de Nachtdienst al 28 jaar bij Radio 1 te horen is, en aldus overleeft.

    Het is voor mensen die ‘s nachts wakker zijn/worden ideaal. Ik luister er al met plezier naar sinds de late jaren tachtig, toen Fred Oster het presenteerde. Typisch Radio 1.

    Ook het Programma Nachtvluchten, in de nacht van vrijdag op zaterdag, is geweldig en gelukkig bewaard voor complete verdwijning door Omroep Max.

    Moge Omroep Max nog heel lang bestaan. Ook jongere mensen luisteren ernaar.

      /   Reply  / 
  7. Peter Janssen

    Als beveiliger met veel nachtdiensten is het altijd feest als er zo’n prachtig programma op Radio 1 komt, lekker praten over van alles en nog wat, mensen van divers pluimage, onderwerpen ..je kunt het niet verzinnen, en dat alles vakkundig aan elkaar gepraat met de nodige dosis humor door vakvrouw Astrid, geweldig, vooral als je de rest van de week bekijkt na 02:00 uur..

      /   Reply  / 
  8. c van agtmaal

    Hallo astrid
    Ook ik ben een vertouwde de luisteraar van jouw programma wantik wil het nooit missen ,maar nu ik hebik zelf een vraag
    over iemand die vorig half november vroeg want hij aan een te droge lucht had in zijn huis hij had alles al geproberd ,maar niks hielp hemen dus dacht ik kuister even,maar ik ben toen in slaap gevallen ik hoop dat je mij het antwoord kan emailen bijvoorbaat hartelijk dank gr
    tot vannacht

      /   Reply  / 
  9. Paul Jansen

    0800-1121 moet verboden worden, de rest is prima.

      /   Reply  / 
  10. Paul Jansen

    Adeline van Lier, in de ‘Nacht van het goede leven’ op maandag, dat is een voorbeeld van een uitstekend radio1 programma. Zonder het geneuzel van luisteraars. Dat niveau moet Astrid ook kunnen halen.

      /   Reply  / 
  11. gerard

    Ken ik nog wel een hele goeie voor de radio,hij heet geloof ik Paul Hilgenberg,

      /   Reply  / 
  12. Marijke

    Adeline van Lier vind ik geen goede presentatrice. Het programma van zondag op maandagnacht is alleen leuk met de twee Jannen, daarna is niet leuk meer.

      /   Reply  / 
  13. c van agtmaal

    ik luister graag naar je astrid
    want je bent de beste die deze nacht verzorgen kan maar als je iemand nodig hebt voor het weer denkt dan nog eens aan die man die de nijmeegse vierdaagse loopt elk jaar het is maar een suggestie

      /   Reply  / 
  14. vimvim, want het moet schuren

    Ik woon (gedeeltelijk) in Vancouver, BC Canada, the ultimate Westcost (and wetcoast, het regent hier volgens mij 300 dagen per jaar), maar het blijft fantastisch. Als het hier avond is, luister ik naar het nachtprogramma van Astrid. En geniet ervan. Natuurlijk, niet alle bijdragen zijn hoogstandjes, maar de manier zoals zij daar mee omgaat is voor mij een wonder. Vier uur lang, altijd vriendelijk , intelligent en alert. Wat zal dat mens moe zijn na die vier uur. Klasse!

      /   Reply  / 
    1. KLAAS

      vimvim,ja wat zal ze na die 4uurtjes moe zijn,die Astrid.Nou het is een Wonder boven Wonder.Ik werkte vroeger als DJ,eerst 300 rijden ,apparatuur opbouwen 5uur achter elkander lullen,daarna weer afbreken,300km terug rijden naar huis,paar uurtjes slapen,en dan smiddags in het eerste elftal voetballen,,is dat dan ook een Wonder.

        /   Reply  / 
      1. KLAAS

        en wat ik vergeten was,na het voetballen thuis weer de Disco bus in en weer van het zelfde laken een pak.Nu na al die jaren denk ik,volgens mij ben ik niet wijs geweest.

          /   Reply  / 
  15. Kv,d,Kemp

    Hallo,al jaren is Astrid bij ons dé feestnacht van de week om wakker te blijven en te genieten van radio waarvoor het bedoeld is, met en door ons eigen volk,Toch??Meer dan eens liggen we te gillen van de lach om vele op en aanmerkingen Dus Asrid BLIJF,een vrouw met nivo! Uhh zelf toch ook een vraag waar ik mee blijf zitten, na járen durf ik eindelijk te bellen, 3waarom manneqens zo’n achtelijk eigenaardig loopje hebben,bij een agent zou je bij een alcoholcontrole een boete krijgen,Ben ik gelijk na mijn vraag in slaap gevallen ,kan er een e-mail af alsjeblieft? dit gebeurt me nooit… alleen 4-08-2011 dus Dus help.En astrid plus team blijf aan.kom op nachtbrakers val eens bij!

      /   Reply  / 
    1. Iwan Verrips

      Beste Kitty, dank voor je reactie, erg leuk! Voor vragen over het radioprogramma kan je terecht op de website. Wist je trouwens dat je de uren ook kunt terugluisteren op je computer? Ga naar http://www.radio1.nl/terugluisteren/tijd, selecteer de goede dag en het goede uur, klik op ‘Luister’ en luisteren maar!

      De reacties die we krijgen over Astrid de Jong zijn bijna altijd positief, dus er zijn vele anderen die – net als jij – genieten van het programma. :)

        /   Reply  / 
  16. gert

    PLAATJES DRAAIEN ,BLIJF IK NIET VOOR WAKKER.
    WEL VOOR HET PROGRAMMA NACHTZUSTER.
    IK ZOU ZEGGEN DOORGAAN,EN LIEVER NOG,EEN NACHT ER BIJ.

      /   Reply  / 
  17. Cor Vrolijk

    Astrid, dat groene spul was geen Rubber……..maar FLUBBER.

    Groeten van Cor Vrolijk uit Curacao.

      /   Reply  / 
  18. Paul

    nou zitten die disschokkies op Ajax huldiging constant weer met hun pnenose hersenen constant weer met hun vingers aan de knopjes van het mengpaneeltje kunnen ze die knopjes nou niet uit zichzelf laten draaien.dan kunnen die djs eindelijk met hun handen in hun broek blijven bestaan

      /   Reply  / 
  19. Paul

    wat een onzin gedoe,om altijd aan knopjes te zitten draaien.Doet Tiesto en van Buren dat ook altijd,door buhne stress.

      /   Reply  / 
  20. Paul

    zelf een olifant kun je achter een draaitafel zetten,de techniek van de muziek loopt wel door hoor bij een openlucht muziek geiligheid,alwaar de mens door drank en pilletjes alleen maar wil SPERMA lozen.vooral op IBIZA.daar op ibiza zou het leuk zijn,,zet eens een TIJGER in de openlucht achter een mengtafel.of koffietafel

      /   Reply  / 
  21. bernard lettinga

    Kennelijk zijn de runderen dezer aarde niet in staat om, zo mij bij de eerste keer dit forum bezoeken opviel, na een paar jaar zelfs niet een zinvol punt te maken. Langzamerhand schijnt dat ook hen zelf op te vallen, zodat toevluchten tot schokkend bedoelde prutpraat in hun ogen voor de hand ligt.
    Wat een sukkel zeg, die paul. Nu gebleken is dat zijn ballen hem voorgoed in de steek hebben gelaten, en genetisch veel nieuwe varianten mogelijk zijn, is dit rund vermoedelijk direct verwant aan de plofkip.
    Akelige beesten, plofkippen. Met zijn allen moeten we dat niet zo kunnen zijn.
    Paul, wees trouw aan je storende roots,; plof dan toch, toe.
    Bernard

      /   Reply  / 
  22. bernard lettinga

    Laten. Ben ik toch vergeten het woord laten op een handige plek te plaatsen.
    In de voorlaatste regel, tussen kunnen en zijn; laten.
    Raar dat deze paul het over de mens heeft. Een voor hem exotische diersoort. Zal wel zijn plofkip-achtergrond zijn.
    B

      /   Reply  / 
  23. Nico van hees

    ga vooral nog heeeeel lang door Astrid ik zet de wekker om 2 uur en dan snel naar een

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>