Drama op de radio in luisterfilm

BNN op Radio 1 met luisterfilm van het boek 'Komt Een Vrouw Bij De Dokter' van schrijver Kluun"Acht uur lang naar de stem van Kluun luisteren, dat gun je je ergste vijand niet". Dat is de reactie van schrijver Kluun op de vraag waarom hij geen luisterboek van zijn bestseller 'Komt Een Vrouw Bij De Dokter' op de markt wilde brengen. Toch is er maandag een luisterfilm van het boek te horen. BNN heeft het boek namelijk speciaal gescript voor de radio en bekende Nederlanders spelen de rollen uit het verhaal van Kluun.

In de hoofdrollen zijn te horen Antonie Kamerling (als: Stijn), Sophie Hilbrand (als: Carmen, vrouw van Stijn) en Georgina Verbaan (als: Roos, minnares van Stijn). Kluun had zelf geen inspraak over het scenario van de luisterfilm, maar hij mocht wel zijn veto uitspreken over de acteurs. Van dat recht heeft de schrijver geen gebruik gemaakt, want hij is heel enthousiast over hoe de drie spelers hun rol hebben ingevuld.

Luisterfilm

BNN spreekt liever over een luisterfilm dan over een hoorspel, wat het in principe eigenlijk is. "De term hoorspel is niet 'überhip' en heeft een oubollige uitstraling. We willen het genre nieuw leven inblazen op een eigentijdse manier, vertaald naar het nu, met de nadruk op dialogen en muziek. Je hoort wel geluiden, bijvoorbeeld wat geroezemoes in de wachtkamer, maar de overbekende donder en bliksem zijn verdwenen", aldus radiodirecteur van BNN Dave Kentie in het NRC Handelsblad.

Voorafgaand aan de luisterfilm zijn Kluun en andere betrokkenen te horen in de uitzending om het verhaal in te leiden. De luisterfilm 'Komt Een Vrouw Bij De Dokter is maandag 12 mei 2008 van 20:00 tot 22.00 uur te horen bij BNN op Radio 1. Op de website van BNN zijn al wat fragmenten van de 'radioverfilming' te beluisteren. Klinkt wel hip en snel!

Lees ook:Komt Een Vrouw Bij De Dokter bij BNN
Lees ook:Kluun niet blij met hoorspel bij BNN
Lees ook:Radioactive headlines week 20: Start van Curry’s Wake Up Call
Lees ook:‘Tirza’ van Arnon Grunberg als luisterboek bij BNN
Lees ook:Hoorspel Het Bureau op Radio 1 in herhaling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>