Radioactive headlines week 20: Start van Curry’s Wake Up Call

De week begon voor veel mensen met een vrije dag. Radiostations draaiden volgens de weekendprogrammering of hadden een themadag, zoals Radio 2 dat de ‘Album Top 100‘ uitzond op tweede pinksterdag. Voor Adam Curry begon maandag zijn nieuwe ochtendshow ‘Curry’s Wake Up Call’ op Arrow Classis Rock. Op televisie vertelde Curry dat zijn show tussen het niveau van de lachzakken en de stofzakken in zit.

In ‘De Wereld Draait Door’ had Adam Curry het opnieuw over het gat op de Nederlandse radio waar aan de ene kant de lachzakken als Edwin Evers zitten en de stofzakkenradio van Radio 1 aan de andere kant. Curry wil met zijn ochtendshow ergens daartussenin gaan zitten.

Sky Radio begon de week met de aftrap van de actie ‘Baby van het Jaar‘. In samenwerking met een aantal andere commerciële partijen is de non-stopzender op zoek naar de leukste, liefste of grappigste baby van Nederland. Het bedrijf Sky Radio kreeg afgelopen trouwens nog een flinke tegenvaller, want de Deense tak van het radiostation moet een bedrag van ruim 28 miljoen euro betalen aan de Deense overheid. Dat bedrag moet Sky betalen als restant voor het frequentiepakket waarop het gestopt is met hun Deense radiostation. Sky Radio weigerde om nog te betalen voor het FM-pakket omdat het niet de beloofde dekking van 78% haalde.

BNN startte de week op Radio 1 met drama. De omroep had namelijk een zogenaamde luisterfilm gemaakt van het boek ‘Komt Een Vrouw Bij De Dokter’ van schrijver Kluun. De luisterfilm is eigenlijk een hoorspel, maar dan wat vlotter en hipper dan de naam hoorspel doet vermoeden. Fragmenten uit de luisterfilm zijn online te beluisteren.

Het mooie weer van de afgelopen weken zorgde voor heel wat blije gezichten op straat; iedereen lijkt direct een stuk vrolijker te zijn. Radiostations draaien een forse portie zomerse muziek en dat heeft Radio Digitaal doen besluiten om de tijdelijke themazender ‘Zomer-radio’ weer online te zetten.

Verder nog goed nieuws voor nieuwslezer Michiel Fraase Storm. Hij is sinds kort de vaste nieuwslezer bij ‘Ruuddewild.nl’ op Q-music. Daarmee is hij in feite de opvolger van Hannelore Zwitserlood die de vaste nieuwslezeres was bij ‘Je Dag Is Goed’ van Jeroen van Inkel.

Tot slot van de headlines van week 20: 100%NL haalt een oud succes van stal. De zender brengt vanaf maandag 19 mei elke zondag tot en met donderdag tussen 23:00 en 0:00 uur gedichten op de radio in het programma ‘Candlelight’. Jan van Veen net als in de tijd bij Sky Radio de stem die de gedichten van luisteraars voorleest.

Headlines archief:
- Week 19 (transfers radio-dj’s)
- Week 18 (Koninginnedag en transfers)

Lees ook:Edwin ‘Lachzak’ Evers haalt uit naar Adam Curry
Lees ook:Hoezo lachzakken-radio? (audio)
Lees ook:Strop van 210 miljoen kronen voor Sky Radio
Lees ook:Undercover kaaskop Adam Curry is geen intellectueel
Lees ook:Frank Dane krijgt Wilhelmus op Deense radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>