Jurre Bosman niet verrast door overstap Swijnenberg

Schooltv.nl)"We zijn er trots op dat Coen Swijnenberg bij de NPS op 3FM een zodanige ontwikkeling heeft doorgemaakt dat hij nu de overstap naar de middag kan maken." Dat heeft NPS-televisiepresentator en eindredacteur 3FM Jurre Bosman gemeld aan de redactie van Radioactive.blog.nl. De gistermiddag bekendgemaakte transfer van Coen Swijnenberg naar BNN heeft hij min of meer zien aankomen, zo vertelt hij in een reactie op onze vragen.

Door Thomas Giger

"Wij gaven Coen in 2003 de kans een uurtje in de nacht te maken. Dat deed hij zo goed dat we hem in 2004 zagen zitten voor het avondblok van 18.00 tot 20.00 uur." Volgens de eindredacteur was het programma Swijnenstal in de afgelopen twee jaar zeer succesvol in dit tijdvak. "Dat Coen nu Wouter van der Goes opvolgt, verbaast ons niet. Wij gunnen hem dat van harte."

Volgens Bosman heeft de NPS veel talent voortgebracht. Als voorbeelden noemt hij Claudia de Breij, Sander Lantinga en Coen Swijnenberg, die bij deze omroep zijn begonnen. "Bij de NPS zijn we er trots op dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan het beste radiostation van Nederland, 3FM", zo verklaart hij plechtig.

Opvolging

Het vertrek van Coen Swijnenberg houdt in dat de NPS op zoek moet naar één of meer dj’s die de huidige programma’s Swijnenstal en Lantinga & Swijnenberg gaan vervangen. Op de vraag of er al programmavoorstellen zijn en wat deze inhouden, zegt hij: "Dat maken wij zo spoedig mogelijk bekend."

Bosman wil niet zeggen of de NPS dit intern gaat oplossen of iemand van buitenaf aantrekt. Corné Klijn (nu werkzaam bij de TROS) kwam destijds van Radio 538 om Frits Spits op te volgen. De eindredacteur wil ook niet kwijt, of Michiel Veenstra één van de kandidaten is voor de opvolging van Swijnenberg.

Voortbestaan

Dat het voortbestaan van de omroep de laatste tijd onzeker is geworden, ziet Bosman niet als belemmering bij het vinden van een opvolger. "Door het vertrek van D66 uit het gevallen kabinet Balkenende-II is het nog niet duidelijk wat er met het nieuwe ontwerp van de Mediawet gaat gebeuren."

De Tweede Kamer heeft de wet van de afgetreden staatssecretaris Van der Laan nog niet aangenomen. De eindredacteur ziet dat ook niet snel gebeuren. "Los daarvan: bij de NPS zijn we heel druk met goede programma’s maken. Het is nog nooit gebeurd dat iemand niet bij ons wil werken door de plannen in Den Haag."

Lees ook:
Lantinga en Swijnenberg vanaf 4/9 in de 3FM-middag (Radioactive Blog)
Opvolging Wouter van der Goes niet eenvoudig (Radioactive Blog)
"Omroepen op de radio afschaffen" (Radioactive Blog)

(c) Thomas Giger – gedeeltelijke overname alleen met bronvermelding en link
________________________________________________________________

Lees ook:Lantinga en Swijnenberg vanaf 4/9 in de 3FM-middag
Lees ook:‘ArensNest’ in voorprogramma Giel Beelen
Lees ook:Coen & Sander zijn de Bert & Ernie van de radio
Lees ook:Sander Lantinga: “Geen revolutie teweeg brengen”
Lees ook:Michiel tekent voor nog mooiere radiodroom bij 3FM

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jurre Bosman niet verrast door overstap Swijnenberg

  1. LS

    Vind Michiel wel goede opvolger voor Swijnenberg, leuk programma maakt hij nu van 20-22 uur.

      /   Reply  / 
  2. David de Jong

    Michiel Veenstra 19-22
    Coen Swijnenberg & Sander Lantinga 16-19

    probleem opgelost. Maar of de NPS dat wil?

      /   Reply  / 
  3. Thomas

    @David, ik denk het niet, want doordat er zoveel omroepen op 3FM uitzenden, is het schuiven met uitzendtijden (en uren zendtijd per omroep) geen eenvoudige zaak. Zie ook mijn eerdere artikel daarover.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>