‘Omroepen op radio afschaffen’

Radioactive.blog.nl | Frans Kotterer [ Publiek Centraal ]De NPS heeft schoon genoeg van al die verschillende omroepen op de radiozenders. Eindredacteur Jurre Bosman (3FM) pleitte in de laatste editie van Broadcast Magazine al voor het afschaffen van de omroepen op de popzender. Zijn collega Frans Kotterer, eindredacteur van Kunststof (Radio 1), steekt zijn mening op de website Publiek Centraal ook niet onder stoelen of banken. Een rood-blauwe revolutie door een verdwijnende omroep?

Het bereik van het cultuur- en mediaprogramma van Radio 1 is gedaald van 110.000 naar 90.000 luisteraars per aflevering. Kotterer zoekt de oorzaak in de dalende trend bij de nieuwszender. "We zijn geen aanjagend programma voor de zender en zijn grotendeels afhankelijk van het Radio 1 Journaal dat vóór ons zit. Als het daar slechter mee gaat, gaat het ook met ons slechter." Daarbij gaat hij wel voorbij aan het feit dat Kunststof een heel ander programma is dan het Radio 1 Journaal. Al bestaat er natuurlijk wel een doorluistereffect.

Omroepen beseffen dat er iets moet gebeuren, maar overleg is moeizaam doordat er twaalf omroepen aan tafel zitten. "Als je het mij vraagt (…) moet je met alle programmaredacties in één gebouw gaan zitten, met één zenderredactie, één hoofdredactie en geen gedoe meer met aparte omroepen. Gewoon korte lijnen. Dan kun je een nieuwszender als Radio 1 pas echt goed gaan organiseren en zal iedereen zich voor de hele zender verantwoordelijk gaan voelen, zoals bij een krant vanzelfsprekend is." Heeft hij deze log soms gelezen? :-)
________________________________________________________________

Lees ook:Opzet nieuwe programmering Radio 1 bekend
Lees ook:15 Miljoen extra voor regionale omroepen?
Lees ook:Radiozenders passen programmering aan na overlijden Prins Friso
Lees ook:Radio 1-programma Kunststof beleeft première op tv
Lees ook:Samenwerking op Radio 1 stopt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>