WK Voetbal 2006 | “WK kan niet meer stuk dankzij Van Gelder”

Dé onmisbare radioman van de laatste decennia is volgens columnist Paul van Liemt geen radiomaker, maar een voetbalcommentator. "Nog liever een WK zonder het Nederlands elftal dan zonder Jack van Gelder", schrijft hij in Broadcast Magazine. Laat John de Mol het niet lezen, straks koopt-ie Jack ook nog weg. "Lang voordat Talpa haar commentatoren om meer emotie verzocht, wist Van Gelder al hoe hij je kippenvel kon bezorgen."(Foto: Thomas Giger)

Maar niet iedereen is fan van de radiocommentator, die ook goed verdient met televisie en zijn belangen in kledinglijn For Fellows. Jaloezie is nu eenmaal ‘een voorname emotie’ onder (sport)journalisten, meent Van Liemt. Daarnaast: "Het blijft lastig te verkroppen dat hij beter formuleert en sneller denkt dan collega’s die zich journalist met een hoofdletter noemen."

Wissel

"Zijn commentaar tijdens de roemruchte wissel van Arjen Robben op het EK 2004 in Portugal was een stuk adequater dan dat van televisiecommentator en chef Voetbal NOS Arno Vermeulen", noemt hij daarbij als voorbeeld. "Waar de laatste aarzelde, veroordeelde Van Gelder de door bondscoach Dick Advocaat uitgevoerde wissel onmiddellijk."

Van Liempt is blij dat de enthousiaste radiocommentator er ook deze keer weer bij is. "Hij is de enige reden het commentaar op televisie uit te schakelen en radio aan te zetten. (…) Het WK kan niet meer stuk. Eén minpuntje: Van Gelder is wat mij betreft op z’n best met Leo Driessen of Bart Nederlof naast zich", schrijft hij tot besluit. Het hadden mijn woorden kunnen zijn…

Links

Lees alle berichten over radio en het WK Voetbal 2006 of klik hieronder voor nieuws over (en exclusieve fotoverslagen van) het toernooi!


________________________________________________________________

Lees ook:Commentaar Jack van Gelder bij EK blijft geniaal!
Lees ook:Giel Beelen mixt commentaar Jack van Gelder op muziek
Lees ook:Nog even nagenieten: Nederland – Frankrijk met Jack
Lees ook:MetMichiel verslaat Nederland-Uruguay met muziek
Lees ook:Sven Kramer en het commentaar van Erben Wennemars

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “WK Voetbal 2006 | “WK kan niet meer stuk dankzij Van Gelder”

  1. radio 1 fan

    Jaaaa, Jack is werelds! Beste commentator in jaren!

      /   Reply  / 
  2. Werner

    Heeft altijd veel sfeer, zeker. Lekker levendig!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>