‘Provincie zocht zelf nieuw hoofd voor RTV Drenthe’

RTV Drenthe)De provincie Drenthe bemoeit zich opnieuw actief met de problemen bij RTV Drenthe, zo blijkt uit een vandaag verschenen artikel in het Dagblad van het Noorden – een krant die door de omroep vanwege haar berichtgeving overigens voor de Raad voor de Journalistiek is gesleept. De krant bericht nu dat de provincie zélf actief op zoek was naar een tijdelijke vervanger voor de onlangs ontslagen manager Rob Staal, die zwaar onder vuur lag.

Dat is opmerkelijk, omdat de provincie zich inhoudelijk niet mag bemoeien met de programmering. Via de benoeming van een bevriende directeur-hoofdredacteur zou ze daar invloed op kunnen hebben. PvdA‑gedeputeerde Henk Weggemans polste 'tijdens een etentje oud‑hoofdredacteur Jan Greven van dagblad Trouw', zo schrijft de krant. Dat de provincie een stempel wil drukken op de regionale omroep is een doorn in het oog van de ondernemingsraad. De sollicitatiecommissie van RTV Drenthe is er om die reden zelfs bijna mee gestopt.

Bron: Dagblad van het Noorden
________________________________________________________________

Lees ook:Samplonius moet rust terugbrengen bij RTV Drenthe
Lees ook:Marjan Koekoek nieuwe ochtendpresentator Radio Drenthe
Lees ook:Waterstad FM overgenomen door mediagroep NDC
Lees ook:RTV Noord ziet opeens bedreiging in Waterstad FM
Lees ook:Bicker Caarten over nadeel multimediale redacties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>