Rebecca FM kiest moeilijke nieuwe zendernaam

Helios)Dat Rebecca FM haar huidige stationsnaam om marketingtechnische redenen wijzigt in die van het zusterstation in de Randstad, is begrijpelijk. Maar City FM Classic Rock Noord-Oost is wel een érg lange naam. Als je die netjes wilt integreren in een gezongen jingle, dan heb je veel lettergrepen nodig. Nu maakt City vooral gebruik van sweepers met de stem van Martin Stoker, dus dat zit wel goed. Toch heb ik mijn vraagtekens bij die nieuwe naam.

City FM Classic Rock was naar mijn idee beter geweest. Of is het om de smaak- en cultuurverschillen tussen de Randstad (urban-pop) en het noorden (pop-rock) te benadrukken? Hoe dan ook, City FM zit als radiostation best goed in elkaar, maar de vraag is of Classic Rock in de Randstad scoort. Aan de luistercijfers te zien niet zo héél erg. Misschien dat City FM zich beter op de noordelijke provincies kan concentreren?

Bron: Radio.nl
________________________________________________________________

Lees ook:Classic Rock 1000 van start op City FM
Lees ook:En weer een lijstje!
Lees ook:Stefan Brau nieuwe dj RTL FM
Lees ook:Geen Arrow Rock Festival dit jaar
Lees ook:[Audio] Leuk gastoptreden van Rob Stenders op Arrow

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Rebecca FM kiest moeilijke nieuwe zendernaam

  1. Kokstra

    Logische naamswijziging, alleen is de naam City FM meer van toepassing op de Randstad dan daarbuiten natuurlijk…

      /   Reply  / 
  2. Erwin

    Zo classic rock vind ik City FM niet. Ik vind het af en toe meer soft rock. O.a. Led Zep, ACDC, Black Sabath en andere stevige rock hoor je er maar nauwelijks jammer genoeg.
    Ik de US hebben ze ook classic rock stations die een alternatief zijn op de standaard classic rock stations aldaar. De z.g.n. ‘Classic Rock that really rocks’ stations met muziek van bovenstaande bands.
    Klinkt in iedergeval stukke beter.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>