Actie tegen Adam op Arrow

Arrow Classic RockVisionair Adam Curry zegt dat radio in Nederland zeker zo'n tien jaar achterloopt op de Verenigde Staten en met zijn idee van wat bij ons straks populair zal zijn, bedacht hij een format. Volgens dat format maakt hij sinds medio mei 2008 de ochtendshow op Arrow Classic Rock. Volgens Curry springt hij in het gat tussen de lachzak- en stofzuigzak-radio, maar de vaste luisteraars van Arrow Classic Rock zien dat toch anders.

Arrow Classic Rock is in handen van Ad Ossendrijver en hij heeft een tijd lang geluisterd naar de dagelijkse podcast van Adam Curry, genaamd 'Daily Source Code'. In één van zijn uitzendingen vertelt Adam Curry dat Ossendrijver gelooft dat het format van Curry's podcast ook op de radio gebracht kan worden. Ossendrijver wilde dat graag uitproberen en experimenteert momenteel met ochtendshow op Arrow Classic Rock. Adam Curry maakt daar sinds 12 mei samen met twee side-kicks de ochtendshow 'Curry's Wake Up Call'.

Het station Arrow Classic Rock heeft als slogan 'De muziek van je leven' en daar waar het voorheen bijna non-stop rockmuziek draaide, is de ochtend op de zender met de komst van Adam Curry flink veranderd. Voorafgaand aan de nieuwe ochtendshow schreef ik hier al mijn overpeinzingen over de formatswijziging in de ochtend en nu beginnen steeds meer vaste luisteraars te klagen over Adam op Arrow.

Petitie

Het ongenoegen van de luisteraars van Arrow blijkt onder meer uit de vele reacties op dit bericht op Radioactive, waarin zelfs opgeroepen wordt tot een anti-Curry-handtekeningenactie. Sterker nog, er is reeds een 'digitale handtekeningenactie' gestart op de website Axci.nl.

Ook op de Arrow Classic Rock Hyves uiten trouwe luisteraars hun ongenoegen over de nieuwe ochtendshow. Een paar citaten:

- "Zelf vind ik het heeeel erg dat 'mijn' Arrow zich moet verlagen tot een 538/Radio 3FM-achtige zender…"

- "Ik ben intussen afgehaakt en luister niet meer naat het vreselijke progamma van Adam Curry".

- "Arrow, dat WAS kicken zonder pilletje!". 

- "Voor Adam Smurry werd het ochtendprogramma ook gepresenteerd maar op een normale manier met leuke anecdotes en wetenswaardig-heden over de gedraaide nummers. Die lawaaipapagaai doet afbreuk aan Arrow. Al dat geleuter met een side-kick kan me gestolen worden".

- "Het jammere is dat hij (Adam Curry, red.) over onderwerpen begint waar ik niet op zit te wachten als muziekliefhebber…

Radio 2

Toen Sander de Heer bij Radio 2 een nieuwe ochtendshow begon, kwam er ook een storm aan kritiek. Zo erg dat Radio 2 de reacties van luisteraars van haar site verwijderde en de mogelijkheid tot reageren blokkeerde. Inmiddels is die storm enigszins gaan liggen, maar bij Arrow zijn er nog wel veel ontevreden luisteraars die hun woede willen uiten. Dat kon onder andere op het forum, maar zoals je op de site van Arrow kunt zien, ligt het forum eraf.

Volgens reacties op de Hyves van Arrow Classic Rock worden sommige anti-Curry reacties verwijderd. Luisteraars willen de directie van de rockzender een eigen wake-up call geven. Ik citeer een reactie: "Kunnen wij luisteraars niet 'iets' bedenken om ons ongenoegen te uiten? Op de Arrow site kun je een e-mail schrijven, echter daar reageren ze niet op. Het forum op de Arrow-site doet het ook niet, dus ook daar kunnen we ons ongenoegen niet uiten".

Wat nu?

Wat Arrow met de klachten gaat doen is niet bekend. Ze zullen de kritiek hopelijk wel meenemen in de evaluatie van de nieuwe ochtendshow. En als het inderdaad als experiment gezien kan worden, dan is het toch niet erg als het mislukt? Ze hebben het bij Arrow in ieder geval geprobeerd om het anders te doen (veel luisteraars zien het verschil met andere zenders echter niet).

Benieuwd ben ik wel naar de luistercijfers van 'Curry's Wake Up Call', want die kunnen (op termijn) aantonen of Adam Curry en Ad Ossendrijver op de goede weg zitten. Eén ding is zeker: het aanbod muziek -en dan met name de diversiteit- is altijd nog wel onder-scheidend van de concurrentie.

Zie ook:
- Adam Curry in de ochtend op Arrow Classic Rock
- Overpeinzingen: Adam op Arrow
- Curry in gat tussen lachzakradio en stofzakkenradio

Lees ook:Alexander Stevens reageert sportief op kritiek
Lees ook:Arrowganste radioshow maandag van start
Lees ook:Morgen laatste RoadRunner met Rinse Blanksma
Lees ook:Adam Curry in de ochtend op Arrow Classic Rock
Lees ook:Adam Curry alweer vertrokken bij Arrow Classic Rock

34 Reacties // Reageer

34 thoughts on “Actie tegen Adam op Arrow

  1. Kokstra

    Onzinnig om hier aandacht aan te geven. Op internet zie je vaak dat er zo’n hype ontstaat waardoor je denkt dat er een heleboel mensen zijn die zich hier druk over maken, terwijl het maar een klein en actief groepje is en het de meeste mensen niets zal kunnen schelen wat Curry doet.

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    @Kokstra: Ik denk dat mensen die ontevreden zijn eerder hun ongenoegen zullen uiten dan dat tevreden mensen hun lof ergens uiten. Maar ik hoor het ook om me heen, (nog) niemand die echt enthousiast is over Curry. Dus ik ben wel benieuwd naar de reacties van anderen!

      /   Reply  / 
  3. Erwin

    Nederlanders zijn wars van veranderingen. Dat zag je met de veranderingen die plaatsvonden bij BNR Nieuwsradio ook. Nu hoor je daar ook niemand maar over klagen en azijnzeiken. Adam en zijn team hebben tijd nodig maar vind het met de dag beter klinken. Nee hoor, hij mag blijven wat mij betreft. Het is een leuk alternatief op wat er al is in de ochtend.

      /   Reply  / 
  4. Dave

    Ik vind Adam Curry wel wat toevoegen aan de ochtendshows. Voor het eerst sinds de goede periode van Jensen kreeg ik het idee dat het weer ergens over gaat in een ochtendshow. Vooral als luisteraars af en toe ook hun zegje kunnen doen. Moet nog een beetje vorm krijgen, maar kan wel iets heel goeds worden.

      /   Reply  / 
  5. Albert

    Geweldig die Adam Curry. Ga zo door Adam, en laat die domme mensen voor wat ze zijn!!!

      /   Reply  / 
  6. Jasper

    Het is natuurlijk onzin dat er veel ochtendluisteraars van Arrow over de zeik zijn over Arrow, gezien de magere luistercijfers van Arrow.

    Natuurlijk zijn er zeikers, maar die zijn er altijd. Als je non-stop muziek wil, zet dan gewoon je iPod op. Of Sky. Of Caz. Of de lokale omroep buiten de spits.

      /   Reply  / 
  7. Erwin

    Die hele handtekeningen petitie is ook een lachertje. 12 mensen die tot nu toe getekend hebben….Nee nu gaat de boel echt om…

      /   Reply  / 
  8. Yvon

    Arrow, mijn station…
    … om lekker op te staan…. Arrow in mijn auto… Arrow om lekker thuis te komen… Arrow om lekker in te slapen… Helemaal fijn! … DACHT ik….
    Maar sinds Adam Curry op dit station geland is, heb ik iedere morgen een enorm KOTSGEVGOEL bij het ontwaken… in mijn auto naar mijn werk… moet de radio zo snel mogelijk uit en luister ik dus NIET MEER! (en op de rest van de staions is ook niet veel soeps te beleven)
    GATVERDAMME, wat een STILTE als de radio uit is!
    WEG MET CURRY!!! wat moet die ijdele ‘k hoor mezelf zo graag gozer’ op zo’n fijn station? Hij VLOEKT bij het mooie Arrow imago en waar is ‘onze’ goeie ouwe muziek?
    Dan maar geen Arrow aan…? DIT KAN TOCH NIET!!! Laatdie Curry lekker de oversteek weer maken en vooral VER WEG BLIJVEN!!!

    Een ZEER teleurgestelde ex-Arrow luisteraar (tot nader order… want ik mag toch wel hopen dat jullie verstandig worden en Curry SNEL de laan wijzen!)

      /   Reply  / 
  9. Pauline

    Ben blij dat Adam terug is, gebeurt er weer wat.De afgelopen weken zijn de achtergronden van bepaalde zaken duidelijk geworden, duidelijk in ieder geval voor mij.Hoezo mijn Arrow, zoals iemand kritiek geeft over de gang van zaken.Adam ga zo door.

      /   Reply  / 
  10. Jan

    Willen jullie mij even mailen als AC weer terug is naar zijn papagaaienland? Kan ik weer terug naar Arrow

      /   Reply  / 
  11. max

    Ik wil naar de Cl. Rock muziek luisteren,
    en event. een korte gerelateerde tekst.
    Deze Curry moet ontzettend snel stoppen!!!

      /   Reply  / 
  12. Tom

    Laat Curry zo snel mogelijk verdwijnen. Hoe kan iemand met 2 hersencellen nou over inhoudelijk belangrijke zaken gaan praten. Die sukkel weet niet eens wat één plus één is. Daarbij is hij ook nog heel erg vervelend ook.
    Zo snel mogelijk weg ermee.

      /   Reply  / 
  13. Tonus

    Na een tijdje in het buitenland zette ik ‘s ochtends in de auto mijn radio weer op Arrow. Ik dacht eerst dat er een andere zender voor in de plaats was gekomen! Verschrikkelijk, wat een gezwets. Toen bleek het de nieuwe ochtendshow van Adam Curry op Arrow te zijn. Nu maar gauw de radio op City FM gezet, voor zover deze te ontvangen is. Curry hoeft van mij niet weg, zolang hij maar goede muziek draait en niet steeds loopt te leuteren. Dat is (was?) juist het goede aan Arrow Classic Rock…

      /   Reply  / 
  14. Jos

    Ik vind het station er beter van geworden buiten de muziek om die nog steeds goed is geeft het toch wat extra’s het luistert makkelijk weg en je steekt er ook nog wat van op. Curry brengt het ook leuk, moet je wel van houden natuurlijk.

      /   Reply  / 
  15. Sjaak

    ARROW WAKKER WORDEN !!!!!!!!!jullie helpen een prachtige zender op deze manier totaal om zeep. Manuela, Marissa, Adam voegen allemaal niets toe sterker nog; doen alleen maar afbreuk aan een zender op een hele positieve manier anders was dan al die andere blablabla zenders! M, M en A zullen heus wel iets goeds kunnen doen maar het werkt niet op Arrow. Dus snel eruit en mensen erin die wel een goede kijk op muziek hebben en niet zo veel ouwehoeren!
    SUCCES!

      /   Reply  / 
  16. Monique

    journaal, file nieuws oké, dat snap ik.
    Maar waarom dat domme gelul tussendoor. Zeker sochtends wil je gewoon rustig met wakker worden met stevige muziek of juist harde rock.
    Maar hou verder AUB je kop!!!!
    Want het interesseert niemand iets wat hij Adam of wie dan ook van iets vind.

      /   Reply  / 
  17. Gert-Jan

    Adam Curry is teveel aanwezig op Arrow.

    Zijn gesprekken/monologen duren te lang en gaan over onderwerpen die totaal maar dan ook totaal NIET aanslaan bij het ‘smoel’ van Arrow.

    De kracht van ARROW zit em duidelijk niet in de presentatie!
    Totdat Adam van de zender wordt geknikkerd zoek ik mijn heil bij andere zenders.

      /   Reply  / 
  18. Sliq

    Wake Up! Daar gaat het om, wordt wakker. Als je door wilt doezelen draai dan de knop door naar Saai Radio. Arrow begon er aardig op te lijken want ik hoorde (maar misschien luisterde ik niet goed) altijd dezelfde nummers van dezelfde artiesten. En zo waren er wel meer mankementen, die mij ertoe noopten een andere zender te kiezen.

    Overigens, als je eens echt gaat luisteren zul je tot de ontdekking komen dat die Curry helemaal niet zo oeverloos lult. Hij doet tenminste zijn best om de dingen die een hoop Nederlanders klakkeloos aannemen, te onderzoeken. Tsja, en als je niet tegen de manier kunt waarop dat gebeurt, dan moet je gewoon doorschakelen naar een nonstop zender of je zet je cdspeler maar op repeat!

    Op radio en tv hebben we zat van die gasten met een grote bek, die NIETS te melden hebben en daar hoor ik dan weer niets over.

    Ik ben blij met dit experiment! Ga vooral zo door en trek je niets aan van al die zeikerds die in dit geval wel ineens klaarstaan met een petitie. Deden ze dat nu maar eens voor zaken die er werkelijk toe doen!

      /   Reply  / 
  19. Sander

    Ben zelf heel blij met Adam op de radio. Echt iemand die ervoor gaat en nadenkt wat er om ons heen gebeurd. Je kan wel lekker in je filetje staan en de zoveelste plaat luisteren om bij weg te dromen. Prima natuurlijk, maar Adam gaat een andere weg. Luister een een keertje zou ik zeggen. Tis de moeite waard en het zijn onderwerpen die ertoe doen!

    Als je je iets verdiept in het programma merk je dat de wereld om ons heen fun en entertaining wprdt gebracht. Ik geniet er in ieder geval van….

      /   Reply  / 
  20. Flipsen

    Sorry hoor, maar ik sinds Curry’s aanwezigheid bij arrow heb ik al drie radio’s verwoest uit blinde woede, door het overloze zelfingenomen gezam van deze smaakloze DJ. Deze “man” profileert zich als een soort van goeroe op elk gebied en blijkt ook nog eens te zijn geinspireerd door allerlei compottheorieen…
    Hou toch eens even op zeg, niets mis met een beetje “shock” radio op de ochtend maar deze verbale diarree die Curry dagelijks uitspuwt heeft mij Arrow doen verlaten

      /   Reply  / 
  21. Ray

    wat meer info dan alleen maar constant muziek is wat mij betreft goed, houd wel van een soort talk-radio. luister nu een paar weken, maar elke dag die oeverloze monologen over de olie prijs en andere complot theorieen wordt wel een beetje vermoeiend. hoor ook graag actuele nieuwtjes etc. wil nog een week of wat luisteren maar als het niet veranderd ben ik er klaar mee. enige probleem is dat ik de hele dag in de auto zit en cd’s heb je ook wel een keer gehoord, maar de overige radiostations zijn nou ook niet kwalitatief hoogstaand.

      /   Reply  / 
  22. Sannie

    ‘Arrow om in te slapen…’ Sja dan is Curry niet helemaal je ding dat snap ik…..

      /   Reply  / 
  23. niels

    Laten we proberen te kijken hoeveel mensen Adam zat zijn op Arrow.
    Word lid van : http://adamwegbijarrow.hyves.nl/

    En stuur die uitnodigingen rond hè!!!!!!!

      /   Reply  / 
  24. Remco

    Ik word een beetje moe van Curry.
    In Amerika
    In Amerika
    In Amerika
    Who cares wat ze in Amerika doen.
    Je klinkt net als een Duister
    Bei uns
    Bei uns
    Bei Uns
    Who cares wat er bij jullie gebeurt
    Rock is what we want and no crap

      /   Reply  / 
  25. Ronnie Ectaal

    adam curry is de catherine keijl onder de dj’s,ook ‘n overbodige fossiel!

      /   Reply  / 
  26. TFB

    Stel je begint een radiozender en die noem je Arrow Classic Rock. Nu nog eens nadenken over hetgeen we de ether in sturen… tja… ehm… nou het zou best wel eens kunnen dat het dan wel een goed idee is om klassieke rockmuziek te gaan draaien. Heel raar. Misschien nog omlijst met info en/of verhalen die betrekking hebben op klassieke rock.

    Met een beetje gezond boerenverstand klinkt dat best wel logisch, vind je ook niet?

    En dan zijn er ook nog mensen die het gek vinden dat de luisteraars veelal niet blij zijn met een programma dat nu vooral HELEMAAL NIETS met klassieke rock te maken heeft. Stel je voor dat je naar de bioscoop gaat en dat ze het eerste half uur van de film vervangen door een wake up call van curry. Dat is misschien best een interessant half uurtje, maar ik gok dat je wel je geld terug wilt hebben omdat ze een half uur van je film hebben “gejat”. Of zou jij dat niet erg vinden?

    Het maakt niet uit of het ochtendprogramma van Curry wel of niet goed is. Het hoort gewoon niet thuis tussen de klassieke rock. Misschien is het iets voor BNN of 538?

    Laat mij dan maar weer heel dom en bekrompen luisteren naar klassieke rock op een zender die Classic Rock heet. Iedereen blij.

      /   Reply  / 
  27. Edo

    Ik heb weer afgestemd op Arrow. Nooit gedacht zó blij met Rinse te kunnen zijn.

      /   Reply  / 
  28. Johan

    Wat een leuke verrassing vanmorgen!!!

    GEEN Curry meer op Arrow.
    GEEN oeverloos gezeik meer over allerhande idiote complot-theorien.

    Gewoon weer echte muziek luisteren.
    Welcome back Roadrunner

    Wat kan een maandagmorgen soms toch nog mooi zijn.

      /   Reply  / 
  29. A.van der Haar

    Ik vind het jammer dat Adam Curry weg is bij Arrow, eindeliik iemand met een eigen mening,wij luisterden speciaal voor Curry en niet voor die ouwe sound ,veel te vaak David Bowie,Stones,Supertramp,Led Zeppelin,en te weinig minder bekend werk.We hebben al de top2000 en Sky.Ik ga nu maar luisteren naar wat Ruud de Wild te melden heeft en Arrow zet ik voorlopig niet meer op.

      /   Reply  / 
  30. Jos

    Had ik eindelijk een programma wat ik de moeite waard vond om naar te luisteren en dan stopt het alweer.
    Ik denk dat Arrow een grote fout maakt door het programma niet meer tijd te geven, een groter marktaandeel zit er met de oude formule zeker niet in.
    Zit niet te wachten op dag in dag uit dezelfde grijsgedraaide classics zonder ook maar iets van toegevoegde waarde.

    Exit Arrow!

      /   Reply  / 
  31. Koen

    Eindelijk, dat heeft 4 maanden te lang geduurd!!!!!!!!!!! Goed te weten dat er ook nog radiostations zijn die luisteren naar hun luisteraars. Wat kan die man z*ken zeg. Het leven is 1 groot complot en iedereen is tegen hem. Hij kan beter tv-dominee worden. Back to music, zoals het hoort!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  32. Fred

    Voor al diegene die Adam geweldig vinden en vinden dat er meer gepraat moet worden op Arrow; Dat past niet bij het formaat dat Arrow pretendeert. Als je graag naar discussies luistert, ongeacht de kwaliteit dan kun je afstemmen op zenders die dat wel hebben.

    Arrow is (was?) een zender die om het draaien van (classic) Rock muziek draait. Een programma als Your Wake Up Call past niet in die filosofie. Wellicht dat hij wel past bij een zender als 538, Q, Veronica etc.

    Dat de onderwerpen inhoudelijk vaak niet kloppen en pertinente onzin bevatten doet feitelijk niet ter zake. Net zo min als het feit dat hij zijn sidekicks afzeek op een onbehoorlijke wijze. En ik ben de eerste die zal zeggen dat er niets mis is met een goeie complot theorie en dat er in elk geval vaak een kern van waarheid in zit, maar die horen niet thuis op Arrow.

    Arrow is mijns inziens, en ik denk dat een hoop luisteraars van het eerste uur dat met mij eens zullen zijn, beter af zonder Curry.

    Oh en Ton Pekela I invoke Goodwin’s Rules on any awnser you give!

    met een vriendelijke doch uitbundige lach

    Fred

      /   Reply  / 
  33. Peter

    We kunnen nu weer ouderwets dag in dag uit naar dezelfde nummers luisteren als voor youre wake up call..
    Gewoon lekker dom zijn en blijven… verveelt nooit de hele dag door classic rock en je zal je ook eens bezighouden met wat er zoal in deze wereld gebeurt…vooral niet doen je kan altijd nog rtl boulevard en het journaal kijken.
    Of gewoon de hele dag Arrow opzetten natuurlijk..pfffffffff

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>